Apple iPhone X

Σίγουρα δεν είναι το πιο πρωτοποριακό smartphone: άργησε πολύ να ενσωματώσει OLED οθόνη χωρίς όρια και η ασύρματη φόρτιση είναι κάτι που έχει χρησιμοποιείται από την Samsung και την LG εδώ και αρκετό καιρό. Είναι, ωστόσο, το επετειακό μοντέλο που κλείνει μέσα του όλο το όραμα της Apple για το μέλλον των smartphones και φυσικά, το απόλυτο μοντέλο του 2017 που δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ολόκληρη η βιομηχανία των κινητών την επόμενη δεκαετία.

 

WannaCry

H μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση στην ιστορία έπληξε δεκάδες ιδιώτες, εταιρείες και δημόσιους οργανισμούς σε 150 χώρες, θέτοντας πρακτικά χιλιάδες υπολογιστές και terrabytes δεδομένων σε καθεστώς ομηρίας, επισημαίνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι καμία πρακτική ασφαλείας δεν είναι επαρκής στο σύγχρονο ίντερνετ.

 

Google Pixelbook

Ένα υβρίδιο laptop-tablet εξαιρετικά ελαφρύ που αλλάζει όλα όσα ξέραμε για τις δύο διαφορετικές οικογένειες συσκευών. Ακόμα και χωρίς Wi-Fi o χρήστης μπορεί να εκμεταλλεύεται τη σύνδεση του έξυπνου κινητού του για να μπορεί να εργάζεται ή να διασκεδάζει μαζί του. Το ισχυρότερο laptop της Google είναι το λεπτότερο και το πιο σύγχρονο της αγοράς, ενώ διαθέτει ένα μοναδικό design που επάξια κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου φορητού υπολογιστή της χρονιάς.

 

Αυτά είναι τα κορυφαία τεχνολογικά trends και gadgets του 2017
Ένα υβρίδιο laptop-tablet εξαιρετικά ελαφρύ που αλλάζει όλα όσα ξέραμε για τις δύο διαφορετικές οικογένειες συσκευών.

 

Bitcoin

O φρενήρης ρυθμός ανόδου του πιο διάσημου κρυπτονομίσματος έχει αναστατώσει την παγκόσμια οικονομία, σπάζοντας το ένα φράγμα μετά το άλλο, καθιστώντας το blockchain (την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού) ως ένα από τα πιο χρήσιμα και πιθανά εργαλεία που πρόκειται να μεταμορφώσουν το νομισματικό σύστημα του μέλλοντος.

 

Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάποιοι πιστεύουν ότι θα φέρει το τέλος της ανθρώπινης εργασίας, άλλοι φοβούνται ότι τα ρομπότ θα καταφέρουν να πάρουν την εξουσία από τους ανθρώπους. Αν και τα σενάρια γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη (αληθινά ή φανταστικά) οργίασαν με αφορμή τα εξελιγμένα ρομποτικά και επικοινωνιακά της άλματα, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (όπως μάθαμε να την αποκαλούμε) θα υπάρξει τεράστια ανακατάταξη στο χώρο της αγοράς εργασίας, και ότι το 2018 θα είναι ακόμα πιο ανοιχτό στις δυνατότητες της μηχανικής σκέψης.

 

Nintendo Switch

Ενώ η Sony και η Microsoft συνεχίζουν να αγωνίζονται για την εξουσία και τα γραφικά, η Nintendo συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο με την κυκλοφορία του Switch. To Switch δεν είναι μόνο η πιο επαναστατική κονσόλα της χρονιάς, είναι το πιο έξυπνα αρθρωτό σύστημα παιχνιδιών που έχει σχεδιαστεί ποτέ, αφού μπορεί να λειτουργεί και ως φορητή και ως οικιακή κονσόλα.

 

Αυτά είναι τα κορυφαία τεχνολογικά trends και gadgets του 2017
Η Nintendo συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο με την κυκλοφορία του Switch.

 

Facebook

Περίπου το ¼ του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το Facebook, γι' αυτό ο βασιλιάς της κοινωνικής δικτύωσης, μαζί με τα «παιδάκια» του (Messenger, Instagram, WhatsApp), απασχόλησε τα ειδησεογραφικά μέσα περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα social media. Φέτος κατάφερε να φτάσει τους δύο δισεκατομμύρια χρήστες, αλλά δύστυχώς η συνεχώς αυξανόμενη πορεία του, δεν φρέναρε τα σκάνδαλα τα οποία μόνο σκοτούρες έφεραν στον μυαλό του Μαρκ και στους μετόχους της εταιρίας που εδώ και κάτι μήνες βλέπουν την μετοχή να ανεβοκατεβαίνει.

 

Samsung Galaxy S8

Γιατί και το Android οικοσύστημα δικαιούται το κορυφαίο μοντέλο του, το οποίο δεν μπορεί να είναι άλλο από το Galaxy S8 με την εκπληκτική οθόνη, τη μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μια εξαιρετική κάμερα. Η καμπύλη οθόνη χωρίς όρια καθιστά την προβολή παιχνιδιών και ταινιών μια απίστευτη εμπειρία. Το S8 μπορεί να μην είναι τέλειο - ορισμένοι βρήκαν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του αμήχανα τοποθετημένο - αλλά πρόκειται για μια από τις μεγάλες τεχνολογικές επιτυχίες της χρονιάς.

 

Αυτά είναι τα κορυφαία τεχνολογικά trends και gadgets του 2017
Η καμπύλη οθόνη χωρίς όρια καθιστά την προβολή παιχνιδιών και ταινιών μια απίστευτη εμπειρία.

 

Internet of Things

Φυσικά και δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, αλλά μέσα σε αυτήν οικογένεια αρχίζουν και βρίσκουν θαλπωρή όλο και περισσότερα αντικείμενα, από δικτυωμένα αυτο-οδηγούμενα οχήματα μέχρι μέχρι οικιακοί βοηθοί κρυμμένοι μέσα σε μοντέρνα τρανζιστοράκια που μεταδίδουν τα νέα της ημέρας. Φανταστείτε, λοιπόν, σε λίγα χρόνια τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένας κυβερνοπόλεμος με επίκεντρο καλωδιωμένες συσκευές σαν το έξυπνο ψυγείο σας ή τη δικτυωμένη σας βέσπα.

 

Μεικτή πραγματικότητα (Augmented Reality)

Εδώ και χρόνια λέγαμε ότι η Εικονική Πραγματικότητα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα που θα ωθήσει την τεχνολογία σε πρωτοποριακά μονοπάτια. Σήμερα, λέμε, ότι η Μεικτή ή Επαυξημένη Πραγματικότητα (στην ουσία συνέχεια της Εικονικής είναι) θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε και αισθανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Όλοι οι κατασκευαστές έξυπνων κινητών και οι προγραμματιστές νέων εργασιακών εφαρμογών συνιστούν AR. Οπότε, ετοιμαστείτε, το 2018 θα είναι το έτος που θα δούμε τα πάντα γύρω μας με άλλο μάτι.

 

Αυτά είναι τα κορυφαία τεχνολογικά trends και gadgets του 2017
Όλοι οι κατασκευαστές έξυπνων κινητών και οι προγραμματιστές νέων εργασιακών εφαρμογών συνιστούν AR.