40 χρόνια Microsoft: το γράμμα του Bill Gates προς στους εργαζομένους της

40 χρόνια Microsoft: το γράμμα του Bill Gates προς στους εργαζομένους της Facebook Twitter
Bill Gates και Paul Allen, 1975
0

40 χρόνια Microsoft: το γράμμα του Bill Gates προς στους εργαζομένους της Facebook Twitter
Bill Gates και Paul Allen, 1975

Στις 4 Απριλίου, η εταιρεία που έβαλε τους υπολογιστές σε κάθε σπίτι και εξοικείωσε τον κόσμο με το ποντίκι, το πληλκτρολόγιο και το λειτουργικό σύστημα με βάση τα παράθυρα (βλ. Windows) έγινε 40 ετών.

Με αφορμή την επέτειο από τα 40 χρόνια της ίδρυσής της, που έγινε το 1975, ο εμβληματικός ηγέτης της, νυν πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, φιλάνθρωπος και σύμβουλος σε θέματα νέων τεχνολογιών της Microsoft, Bill Gates, έστειλε την παρακάτω επιστολή προς όλους τους εργαζομένους της εταιρείας, η οποία -ως μεσήλιξ- περνάει τη δεύτερη φάση της εφηβείας της υπο την καθοδήγηση του Satya Nadella.

40 χρόνια Microsoft: το γράμμα του Bill Gates προς στους εργαζομένους της Facebook Twitter
Η εξέλιξη των λογοτύπων των Windows από το 1985 έως σήμερα

"Αύριο (4 Απριλίου) είναι μια ξεχωριστή ημέρα: η 40η επέτειος ίδρυσης της Microsoft.

 

Από την αρχή ο Paul Allen κι εγώ, θέσαμε έναν στόχο: να μπούν οι υπολογιστές σε κάθε γραφείο και σε κάθε σπίτι. Επρόκειτο για μια τολμηρή ιδέα και πολλοί τότε νόμιζαν ότι ήμασταν τρελλοί που πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο ήταν εφικτό. Είναι καταπληκτικό να αναλογίζεσαι το που έχουν φτάσει σήμερα οι υπολογιστές κι είμαστε όλοι υπερήφανοι για το ρόλο που διαδραμάτισε η Microsoft, σε αυτή τους την εξέλιξη.

 

Ωστόσο σήμερα σκέφτομαι περισσότερο το μέλλον της εταιρείας παρά το παρελθόν της. Θεωρώ ότι οι υπολογιστές θα εξελιχθούν ταχύτερα απ' όσο πριν, τα επόμενα 10 χρόνια. Ήδη ζούμε σε έναν πολυμορφικό κόσμο και η πληροφορική θα γίνει ακόμα πιο ευέλικτη. Προσεγγίζουμε το σημείο όπου υπολογιστές και ρομπότ θα μπορούν να δουν, να κινούνται και να αλληλεπιδρούν με φυσικότητα, ξεκλειδώνοντας ολοένα και περισσότερες εφαρμογές κι ενδυναμώνουν τους ανθρώπους σε πολλά επίπεδα. 

Με επικεφαλής τον Satya η Microsoft έχει λάβει τη θέση που θα της επιτρέψει να ηγηθεί των εξελίξεων αυτών. Διαθέτει τους πόρους που θα την οδηγήσουν στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων. Βρίσκεται αναμεμιγμένη σε κάθε πτυχή της μοντέρνας πληροφορικής και είναι προσηλωμένη στην έρευνα και ανάπτυξη του κλάδου των υπολογιστών. Ο ρόλος μου ως τεχνικός σύμβουλος του Satya, επιτρέπει την εμπλοκή μου σε κάθε ιδέα για νέα προϊόντα και δηλώνω εντυπωσιασμένος από το ταλέντο και το όραμα που βλέπω σε αυτές. Πράγματα που είναι πλεόν ορατά σε προϊόντα όπως η ψηφιακή βοηθός Cortana, το εργαλείο αυτόματης μετάφρασης Skype Translator και η συσκευή εικονικής πραγματικότητας HoloLens - κι αυτές οι καινοτομίες είναι μόνο η αρχή.

Τα ερχόμενα χρόνια, η Microsoft έχει την ευκαιρία να αγγίξει ακόμα περισσότερους ανθρώπους και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Αρκετοί άνρθωποι ανά τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία είτε γιατί είναι ακριβή ή περίπλοκη, είτε γιατί απλά δεν έχουν τα μέσα να την προσεγγίσουν. Οπότε ελπίζω ότι η όλοι μας θα σκεφτούμε και θα φροντίσουμε ώστε να κάνουμε τη δύναμη της τεχνολογίας προσβάσιμη σε όλους, να συνδέσουμε τους ανθρώπους μεταξύ τους και να διαθέσουμε παντού οτιδήποτε μπορεί να γίνει εφικτό με ένα PC, ενόσω τα PC θα βρίσκουν την θέση τους σε κάθε μορφή και είδος συσκευής.

 

Καταφέραμε πολλά μαζί στα πρώτα 40 μας χρόνια και δώσαμε τα μέσα σε αμέτρητες επιχειρήσεις και ανθρώπους ώστε να συνειδητοποιήσουν και να λειτουργήσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Όμως αυτό που έχει τώρα σημασία είναι το τι κάνουμε μετά.

 

Σας ευχαριστώ όλους που συνεισφέρατε ώστε να γίνει η Microsoft μια φανταστική εταιρεία σήμερα, αλλά και στις επερχόμενες δεκαετίες."

 

40 χρόνια Microsoft: το γράμμα του Bill Gates προς στους εργαζομένους της Facebook Twitter
Bill Gates και Paul Allen, 2013

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ