Viral οι ασκήσεις εδάφους αθλήτριας με έμπνευση από το κίνημα Black Lives Matter [BINTEO]

Viral οι ασκήσεις εδάφους αθλήτριας με έμπνευση από το κίνημα Black Lives Matter [BINTEO] Facebook Twitter
Viral οι ασκήσεις εδάφους αθλήτριας με έμπνευση από το κίνημα Black Lives Matter (Twitter/UCLAGymnastics)
0

Viral έγινε η εμφάνιση αθλήτριας στις ΗΠΑ που τιμά την «μαύρη αριστεία», με εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ασκήσεις εδάφους από την Nia Dennis, αθλήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες είχαν μουσική υπόκρουση από Kendrick Lamar, Beyoncé και Missy Elliott και έμπνευση από το κίνημα Black Lives Matter.

Η ίδια δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες του Black Lives Matter ήταν εκείνες που την ενέπνευσαν με αποκορύφωμα την κίνηση να υψώσει τη γροθιά της ψηλά στον αέρα.

«Έπρεπε να το κάνω για τον πολιτισμό», έγραψε η 21χρονη στο Instagram.

Η εμφάνισή της εντυπωσίασε τους κριτές και κέρδισε εγκωμιαστικά σχόλια από διασημότητες, συναδέλφους αθλητές και οπαδούς.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο UCLA Gymnastics προβλήθηκε περισσότερες από εννέα εκατομμύρια φορές.

Η Dennis είπε στην Washington Post ότι ήθελε η εμφάνισή της να είναι «γιορτή για ό, τι μπορεί να κάνει ένας (μαύρος), ό, τι μπορούμε να ξεπεράσουμε».

«Το θέμα του Black Lives Matter είναι βαρύ», είπε μεταξύ άλλων. «Κάθε τραγούδι προέρχεται από έναν σπουδαίο μαύρο καλλιτέχνη, μουσικό, από διαφορετικές χρονικές περιόδους. Είχαν τεράστιο αντίκτυπο στη μαύρη κουλτούρα, η οποία είχε επίσης τεράστιο αντίκτυπο σε μένα. Γιορτάζω λοιπόν κυριολεκτικά αυτό που έχουν κάνει και διασκεδάζω », πρόσθεσε.

Ο χαρακτηριστικός χαιρετισμός της υψωμένης γροθιάς, που από πέρυσι μετά τη δολοφονία Φλόιντ, ταυτίστηκε με το κίνημα του Black Lives Matter,  χρησιμοποιήθηκε αρχικά στις δεκαετίες του 1960 και του '70 ως σύμβολο του κινήματος της Μαύρης Δύναμης και του αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα.

Πολλά χρόνια μετά, ο παίκτης του NFL, Colin Kaepernick άρχισε να γονατίζει συμβολικά κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου πριν από το παιχνίδι το 2016, διαμαρτυρόμενος για καταπίεση των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ.

Η Dennis είπε ότι δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τις διαμαρτυρίες του BLM το περασμένο καλοκαίρι επειδή ανάρρωνε από χειρουργική επέμβαση στον ώμο, αλλά «ήταν σίγουρα εκεί έξω με το πνεύμα».

Οι κριτές της έδωσαν βαθμολογία 9,95 στα 10 για την εμφάνισή της το Σάββατο, βοηθώντας την ομάδα της να κερδίσει απέναντι στην πολιτεία της Αριζόνα.

Η Αμερικανίδα ράπερ Missy Elliott ήταν μεταξύ εκείνων που έδειξαν την ευγνωμοσύνη της, μοιράζοντας το βίντεο στα κοινωνικά μέσα.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα έγραψε σε ανάρτησή της «Αυτό ακριβώς είναι δύναμη. Είσαι αστέρι».

Είναι η δεύτερη φορά που η Dennis γίνεται viral για την εμφάνισή της. Πέρυσι, έγινε ξανά πρωτοσέλιδο για μία άλλη εμφάνισή της με τραγούδια της Μπιγιονσέ.

Με πληροφορίες του BBC/UCLA Gymnastics

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM