UEFA: Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον Ρεάλ, Μπαρτσελόνα & Γιουβέντους, για τη European Super League

UEFA: Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία εναντίον Ρεάλ, Μπαρτσελόνα & Γιουβέντους, για τη European Super League Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η UEFA ξεκίνησε την πειθαρχική διαδικασία εναντίον της Μπαρτσελόνα, της Γιουβέντους και της Ρεάλ Μαδρίτης, των τριών αμετανόητων «ανταρτών» της European Super League.

 

Από τις συνολικά 12 «ιδρυτικές» ομάδες της λίγκας που κατέρρευσε πριν καν κάνει τα πρώτα της βήματα, αυτοί οι τρεις σύλλογοι είναι οι μόνοι που δεν αποκήρυξαν το πρότζεκτ, το οποίο απείλησε να βάλει βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία εναντίον των τριών ομάδων για «πιθανή παραβίαση του νομικού πλαισίου της UEFA».

«Έπειτα από έρευνα που διεξήγαγαν οι ερευνητές για πειθαρχικά και δεοντολογικά ζητήματα, σε σχέση με τη λεγόμενη “Super League”, ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους για πιθανή παραβίαση του νομικού πλαισίου της UEFA», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία αργά το βράδυ της Τρίτης.

 

Οι άλλες εννέα ομάδες που ενεπλάκησαν στο πρότζεκτ ήταν οι: Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Μίλαν, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Αυτοί οι σύλλογοι αποκήρυξαν το πρότζεκτ, ζήτησαν συγγνώμη για την «ανταρσία» και αποδέχθηκαν τις κυρώσεις που τους επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

 

Μεταξύ άλλων η δήλωση δέσμευσης που υπέγραψαν με την UEFA προβλέπει ότι θα κάνουν συνολική δωρεά 15 εκατ. ευρώ για επενδύσεις για προγράμματα ποδοσφαίρου για παιδιά και νέους στην Ευρώπη. Επίσης, θα τους παρακρατηθεί το 5% των εσόδων μιας σεζόν από τις διοργανώσεις της UEFA και αυτά τα χρήματα θα αναδιανεμηθούν.

 

Επιπλέον, οι εννιά «μετανιωμένοι» αντάρτες δεσμεύθηκαν για συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA. Αν κάποια από αυτές ενταχθεί σε μη εγκεκριμένη διοργάνωση στο μέλλον, θα της επιβληθεί πρόστιμο 100 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, όποια από αυτές τις ομάδες παραβιάσει κάποιον από τους όρους της δήλωσης δέσμευσης, θα της επιβληθεί πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ