«Απαράδεκτες απειλές και πιέσεις από την UEFA»- Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους στην αντεπίθεση

«Απαράδεκτες απειλές και πιέσεις από την UEFA»- Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους στην αντεπίθεση Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Στην αντεπίθεση πέρασαν η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, κατηγορώντας την UEFA για «απαράδεκτες πιέσεις και απειλές» σχετικά με τη European Super League

 

Οι τρεις σύλλογοι ήταν οι μόνοι που δεν έκαναν τη «δήλωση μετανοίας» που απαιτούσε η UEFA από τις ομάδες που συμμετείχαν στην «ανταρσία» της European Super League.

 

Είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν αποκηρύξει αυτό το πρότζεκτ, ενώ οι υπόλοιπες υπέγραψαν δήλωση δέσμευσης με την UEFA. Με αυτή τη δήλωση, αποδέχονται τις συνέπειες- οι οποίες ανακοινώθηκαν χθες- για την συμμετοχή τους σε αυτό το σχέδιο που κατέρρευσε μέσα σε δύο 24ωρα από την ανακοίνωσή του.

 

Όσο για τις τρεις που δεν υπέγραψαν, χθες η UEFA ανακοίνωσε ότι παραπέμπει την υπόθεση στο πειθαρχικό όργανό της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους είναι αντιμέτωπες με αποκλεισμό έως και δύο χρόνια από το Champions League.

 

Απειλές, πιέσεις, προσβολές

 

Τα ιδρυτικά μέλη της European Super League «έχουν δεχθεί και ακόμη δέχονται απαράδεκτες πιέσεις, απειλές και προσβολές για να εγκαταλείψουν το πρότζεκτ και για αυτό αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από το δικαίωμα και το καθήκον τους να παρέχουν λύσεις για τον χώρο του ποδοσφαίρου, με σαφείς προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο», αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους.

 

«Αυτό είναι απαράδεκτο και ήδη δικαστήρια έχουν αποφασίσει υπέρ της πρότασης της Super League, καλώντας τη FIFA και την UEFA, είτε απευθείας είτε μέσω των οργάνων τους, να απόσχουν από τη λήψη οποιασδήποτε ενέργειας μπορεί να εμποδίσει αυτή την πρωτοβουλία με οποιοδήποτε τρόπο, ενώ εκκρεμούν δικαστικές διαδικασίες», τονίζουν οι τρεις σύλλογοι.

 

Η Super League σχεδιάστηκε από κοινού από τα 12 ιδρυτικά μέλη της με στόχο να δοθούν λύσεις στην τρέχουσα μη βιώσιμη κατάσταση της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας και για να επιτευχθεί η οικονομική σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια, που είναι σε βαθιά κρίση η οποία απειλεί την επιβίωση πολλών συλλόγων, σημειώνουν.

 

Αναφέρουν ότι οι μετέχουσες ομάδες συμφώνησαν ρητά ότι η Super League θα υλοποιηθεί μόνο αν αυτή η διοργάνωση αναγνωριστεί από την UEFA ή τη FIFA ή αν με βάση τους νόμους και τους κανονισμούς αποδειχθεί συμβατή με την παρουσία των ιδρυτικών μελών στα πρωταθλήματα των χωρών τους.

 

Κατηγορούν την UEFA και τη FIFA ότι παρότι οι δύο ομοσπονδίες γνώριζαν αυτούς τους όρους, έως τώρα έχουν αρνηθεί να ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.



Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε η Super League, οι τρεις σύλλογοι δηλώνουν έτοιμοι να επανεξετάσουν την πρόταση αν χρειάζεται.

 

«Αλλά θα ήμασταν εξαιρετικά ανεύθυνοι αν, γνωρίζοντας τις ανάγκες και τη συστημική κρίση στο ποδόσφαιρο, η οποία μας οδήγησε στην ανακοίνωση της Super League, εγκαταλείπαμε την προσπάθεια να παράσχουμε αποτελεσματικές και βιώσιμες απαντήσεις στα υπαρξιακά ζητήματα που απειλούν την ποδοσφαιρική βιομηχανία», τονίζουν.

 

Εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη υπέγραψαν τη δήλωση δέσμευσης με την UEFA, αλλά τονίζουν ότι με δεδομένο πως παραμένουν τα σημαντικά ζητήματα τα οποία οδήγησαν την ανακοίνωση της Super League, δεν κάνουν πίσω.

 

«Για να τιμήσουμε την ιστορία μας και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας για το καλό του ποδοσφαίρου και την οικονομική βιωσιμότητα του τομέα, έχουμε καθήκον να ενεργήσουμε υπεύθυνα και να συνεχίσουμε την επιδίωξη επαρκών λύσεων, παρά τις απαράδεκτες και συνεχιζόμενες πιέσεις και απειλές από την UEFA», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM