UEFA: Διακοπή Champions League και Europa League λόγω κορωνοϊού

UEFA: Διακοπή Champions League και Europa League λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Την αναβολή του Champions League και του Europa League αποφάσισε η UEFA σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της. 

Η UEFA, παρά τα δημοσιεύματα μεγάλων εντύπων που ήθελαν το αντίθετο, επέτρεψε να γίνουν και χθες οι αγώνες σε όλη την Ευρώπη και προανήγγειλε συνάντηση με τις ομάδες την ερχόμενη Τρίτη για να αποφασιστεί το μέλλον των θεσμών. Οι ραγδαίες εξελίξεις και ενώ τα κρούσματα σε παίκτες των περισσότερων ομάδων ανά την υφήλιο πολλαπλασιάζονται, την οδήγησαν σε νέα εσπευσμένη απόφαση, για την αναβολή τόσο του Champions League, όσο και του Europa League. 

Η αναβολή έχει προς το παρόν ισχύ μιας εβδομάδας και συμπεριλαμβάνει και τις κληρώσεις στις διοργανώσεις της UEFA. Νέες αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη σε τηλεδιάσκεψη. 


Συνάντηση Ινφαντίνο - Γκεμπρεγέσους

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, συναντήθηκε χθες με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στην έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη της Ελβετίας για να συζητήσουν πώς μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να ανταποκριθεί στην εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) και ποια μέτρα πρέπει να λάβει η παγκόσμια ομοσπονδία.


«Τα όργανα διοίκησης του αθλητισμού και οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων θα πρέπει πάντα να έχουν κατά νου ότι η υγεία έρχεται πρώτη», ανέφεραν οι δύο άντρες σε κοινή δήλωση. «Όλοι οι αθλητικοί φορείς πρέπει να είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν την εθνική καθοδήγηση, με βάση διεξοδικές εκτιμήσεις κινδύνου, να διοργανώσουν ασφαλή εκδηλώσεις ή να προβούν σε άλλες απαιτούμενες ενέργειες , προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των φιλάθλων, των παικτών, των προπονητών και των ευρύτερων κοινοτήτων».


ΠΟΥ και FIFA, σε συνεργασία με άλλους πρωταγωνιστές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα ξεκινήσουν μια κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης και θα αναλάβουν διάφορες πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσουν ότι όλοι οι άνθρωποι θα λαμβάνουν τις απαιτούμενες συμβουλές για την προστασία της υγείας τους και της κοινότητας τους.


Το 2019, οι δύο τους , συμφώνησαν μια τετραετή συνεργασία για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής μέσω του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

Αθλητισμός / Ντουπλάντις για Καραλή: «Έκανε καταπληκτική χρονιά, με πιέζει τόσο πολύ»

«Εξάντλησα όλες μου τις δυνάμεις και έφυγα χαρούμενος», δηλώνει από τη δική του πλευρά ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
LIFO NEWSROOM
Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Αθλητισμός / Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και της Σαμσουνσπόρ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Europa League δεν στάθηκαν αρκετά για να αντισταθμίσει το απογοητευτικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Αθλητισμός / Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε όρεξη για πολύ κουβέντα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε ένα ματς που έλεγχε από την αρχή
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Αθλητισμός / Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Ο 30χρονος σούπερ σταρ κοινοποίησε φωτογραφίες με τη μητέρα του, τα αδέρφια του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, αλλά και στιγμές από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το βάθρο του Eurobasket
LIFO NEWSROOM