Τζόκοβιτς, το σκαθάρι- Επιστήμονες έδωσαν το όνομα του τενίστα σε νέο είδος

Τζόκοβιτς, το σκαθάρι- Επιστήμονες έδωσαν το όνομα του τενίστα σε νέο είδος Facebook Twitter
Φωτ.: Nikola Vesovic
0

Σέρβοι επιστήμονες έδωσαν το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς σε νέο είδος σκαθαριού. 

Το έντομο ανήκει στο γένος Duvaliu των κολεόπτερων και ανακαλύφθηκε πριν από μερικά χρόνια, στη δυτική Σερβία. 

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς, λόγω της ταχύτητας, της δύναμης, της ευελιξίας, της αντοχής και της ικανότητας του σκαθαριού να επιζεί σε ένα δύσκολο περιβάλλον, σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ. 

Το νέο είδος ονομάστηκε Duvalius Dokovici, έπειτα από πρόταση του ερευνητή Νίκολα Βέσοβιτς. «Είναι ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσα πολλά για αυτή τη χώρα. Νιώθουμε την ανάγκη να του το ξεπληρώσουμε με τον τρόπο που μπορούμε», εξήγησε. 

Σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram, ο Βέσοβιτς ανέφερε πως ο Τζόκοβιτς «εδώ και 15 χρόνια κάνει όλο το έθνος χαρούμενο, μας κάνει υπερήφανος και έχει γίνει σαν μέλος της οικογένειας για όλους μας». Χαρακτήρισε τον 35χρονο- κάτοχο 21 τίτλων Γκραν Σλαμ- τον κορυφαίο πρεσβευτή της Σερβίας στον κόσμο και «καλύτερο τενίστα όλων των εποχών». 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM