Απεργία την Πρωτομαγιά

Τσιτσιπάς: Ο παππούς μου υπήρξε αντίπαλος του Πελέ, ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής

Τσιτσιπάς: Ο παππούς μου υπήρξε αντίπαλος του Πελέ, ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής Facebook Twitter
0

Με αφορμή τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου Πελέ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια άγνωστη ιστορία της ζωής του.

Παρότι δεν είχε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσει να παίζει, ήταν φαν τόσο του τρόπου με τον οποίο αγωνιζόταν όσο και με την ιστορία και την επίδραση που είχε στο άθλημα. 

«Παρόλο που γεννήθηκα το 1998 και δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δω τον Πελέ να παίζει από κοντά, ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής του. Το ταλέντο και η ικανότητά του στο γήπεδο ήταν πραγματικά θρυλικά, και το παιχνίδι του τον έκανε είδωλο σε όλο τον κόσμο. Πάντα με γοήτευε η ιστορία του και η επίδρασή του στο άθλημα του ποδοσφαίρου, και ένα από τα λίγα όνειρά μου ήταν πάντα να τον συναντήσω από κοντά και να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έκανε για το ποδόσφαιρο» επεσήμανε ο τενίστας.

Ο παππούς του Έλληνα πρωταθλητή, όπως γνωστοποίησε, είχε παίξει με τον Πελέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 στη Σουηδία και εκφραζόταν με θερμά λόγια για εκείνον. «Έλεγε πως ο Πελέ ήταν αληθινός πρέσβης του αθλήματος και ο συνδυασμός των δυνατοτήτων, του ταλέντου και του αθλητικού του πνεύματος, δεν είχε προηγούμενο σε άλλο αθλητή εκείνη την περίοδο. Είπε ότι ήταν τιμή του που μπόρεσε να αγωνιστεί ενάντια σε έναν τόσο μεγάλο αθλητή και ότι πάντοτε αγωνιζόταν με κλάση και αξιοπρέπεια».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως ο Πελέ «αντιπροσωπεύει όλα όσα είναι σπουδαία στον αθλητισμό».

«Η αγάπη του για το παιχνίδι και η όμορφη ψυχή του δεν θα ξεχαστούν ποτέ και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όσων είχαν την τύχη να δουν από κοντά το ταλέντο του. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει αθλητές και φιλάθλους για τις επόμενες γενιές και η επίδρασή του στο άθλημα του ποδοσφαίρου δεν θα ξεχαστεί ποτέ». 

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ