Τσιτσιπάς: Νίκη με ανατροπή επί του Μουνάρ στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός

Τσιτσιπάς: Νίκη με ανατροπή επί του Μουνάρ στην πρεμιέρα του Ρολάν Γκαρός Facebook Twitter
EPA
0

Με ανατροπή επικράτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επί του Ισπανό Χάουμε Μουνάρ, σε έναν αγώνα που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες. 

Έπρεπε να δει το φάσμα του πρόωρου αποκλεισμού κατάματα ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να «αφυπνιστεί», να ανεβάσει την απόδοσή του και να νικήσει με σούπερ ανατροπή τον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ με 3-2 σετ στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Ο Καταλανός τενίστας προηγήθηκε μάλλον άνετα με 2-0 σετ (6-4, 6-2), όμως ο Έλληνας πρωταθλητής μετά το δεύτερο σετ έδειξε μεγάλο σθένος και κατακτώντας τα επόμενα τρία με 6-1, 6-4, 6-4 έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή και νίκη.

Ο αγώνας 

Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φτάσει σε μπρέικ (2-0) αλλά ο Χάουμε Μουνάρ θα το πάρει πίσω για να μειώσει σε 3-2. Ο Έλληνας τενίστας θα έχει ευκαιρία για μπρέικ στο 6ο γκέιμ αλλά θα την χάσει για να ισοφαριστεί σε 3-3 από 3-0. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φτάσει στο 4-3 αλλά ο Ισπανός με 2 άσους στο 8ο θα ισοφαρίσει σε 4-4. Με νέο μπρέικ θα προηγηθεί με 5-4 και θα κλείσει το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Μουνάρ θα προηγηθεί με 2-1 με μπρέικ και ο Τσιτσιπάς θα μειώσει σε 3-2. Ο Ισπανός είναι ασταμάτητος και θα φτάσει με μπρέικ στο 5-2 και θα κερδίσει και το 2ο σετ. Τα αβίαστα λάθη στο 2ο σετ ήταν 11 για τον Τσιτσιπά και 2 για τον Μουνάρ. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κάνει μπρέικ στο 4ο γκέιμ του 3ου σετ (3-1) και με άσο στο 5ο θα φτάσει στο 4-1! Με νέο μπρέικ θα γίνει το 5-1 και θα κλείσει στο σερβίς του το σετ μειώνοντας σε 2-1. Ο Έλληνας τενίστας που είχε στην αρχή του σετ 28-8 αβίαστα και στο τέλος του σετ είναι 29-11 (1-3).

Στο 4ο σετ και στο 3ο γκέιμ ο Μουνάρ θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά και θα προηγηθεί με 2-1. Στο 5ο γκέιμ ο Μουνάρ θα σβήσει τριπλό μπρέικ πόιντ του Τσιτσιπά αλλά ο Έλληνας τενίστας θα επανέλθει και με μπρέικ θα φτάσει στο 3-2. Ο Ισπανός θα πάρει πίσω το μπρέικ για το 3-3 και θα προηγηθεί με 4-3. Ο Τσιτσιπάς επιστρέφει και με μπρέικ θα κάνει το 5-4 και θα ισοφαρίσει σε 2-2 τα σετ.

Το 5ο σετ θα ξεκινήσει με προβάδισμα (2-1,3-2) του Μουνάρ αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μπρέικ θα προηγηθεί με 4-3. Έφτασε στο 5-3 και πήρε το σετ με 6-4.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/gazzetta.gr

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM