ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τσέλσι: Τρεις, έως τώρα, οι προσφορές- Ποιοι θέλουν να αγοράσουν την ομάδα του Αμπράμοβιτς

Τσέλσι: Τρεις, έως τώρα, οι προσφορές- Ποιοι θέλουν να αγοράσουν την ομάδα του Αμπράμοβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τρεις προσφορές έγιναν για την αγορά της Τσέλσι, την οποία αποφάσισε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς να πουλήσει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και προτού του επιβληθούν κυρώσεις. 

Η αμερικανική τράπεζα Raine Group, που επιβλέπει τη διαδικασία της πώλησης προτού μπει ο Ρώσος ολιγάρχης στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων, είχε ορίσει διορία έως το βράδυ της Παρασκευής για την υποβολή προσφορών. Τρεις κατατέθηκαν μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. 

Οι νοτιοκορεάτικες εταιρείες Hana Financial Group και C&P Sports Limited ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Βρετανό επιχειρηματία Νικ Κάντι, που δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα. Η προσφορά τους για την απόκτηση του αγγλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου είναι 2 δισεκατομμύρια λίρες (2,64 δισ. δολάρια), δήλωσε ο Κάντι χθες. 

Στην ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι η κοινοπραξία περιλαμβάνει «σημαντικούς επενδυτές από τη Silicon Valley και δισεκατομμυριούχους του τομέα της τεχνολογίας, που κατέχουν ποσοστό αμερικανικών αθλητικών ομάδων». 

«Πιστεύω ότι η Τσέλσι έχει όλα τα βασικά στοιχεία για να γίνει η πιο πολύτιμη και αξιοσέβαστη αθλητική ομάδα στον κόσμο και μια δύναμη για το ευρύτερο καλό σε ό,τι κάνει», δήλωσε ο Κάντι στο Reuters. 

Οι ιδιοκτήτες της αμερικανικής ομάδας μπέιζμπολ Chicago Cubs, η οικογένεια Ρίκετς, επίσης επιβεβαίωσε στο Reuters ότι έκαναν προσφορά για την Τσέλσι, μαζί με τον ιδρυτή της Citadel Κεν Γκρίφιν. 

Ο πρώην πρόεδρος της British Airways, Μάρτιν Μπρόουτον ένωσε τις δυνάμεις του με τον επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, για να καταθέσουν την τρίτη προσφορά για την εξαγορά της Τσέλσι. 

«Συγκεντρώνω μια ομάδα που θα διασφαλίσει τη μελλοντική επιτυχία και την οικονομική σταθερότητα του συλλόγου που υποστηρίζω εδώ και 60 χρόνια», δήλωσε ο Μπρόουτον. «Πιστεύω ότι είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθώ της Τσέλσι, καθώς ανοίγει αυτό το νέο κεφάλαιο για τον σύλλογο», συμπλήρωσε. 

Περαιτέρω προσφορές αναμένεται να επιβεβαιωθούν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, προσφορά κατέθεσε και ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνσιοργκ Βις, ο οποίος ένωσε τις δυνάμεις του με τον ιδιοκτήτη των LA Dodgers, Τοντ Μπέλι, τον Βρετανό επιχειρηματία Τζόναθαν Γκολντστάιν και τον βουλευτή Ντάνιελ Φίνκελσταϊν.  

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Μουσίν Μπαϊράκ, που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την Τσέλσι, δήλωσε ότι η εταιρεία του- AB Group Holding- δεν κατέθεσε προσφορά. Εξήγησε την αποτυχία να γίνει αυτό εντός της προθεσμίας κάνοντας λόγο για παρεξήγηση με τους δικηγόρους του, σχετικά με τη διαδικασία. «Είμαι πολύ αναστατωμένος», δήλωσε στο Reuters. 

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ