Τον Ιούλιο του 2021 πιθανώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία η αναβολή τους

Τον Ιούλιο του 2021 πιθανώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες - Βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία η αναβολή τους Facebook Twitter
0

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος στο Τόκιο βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεών τους και αναμένεται να προγραμματίσουν την ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης στα τέλη Ιουλίου του 2021, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η αυλαία των αγώνων στο Τόκιο, που αναβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται πλέον να ανέβει την 23η Ιουλίου 2021 με την τελετή έναρξης και να πέσει με την τελετή λήξης την 8η Αυγούστου, δηλαδή αντίστοιχα μία ημέρα νωρίτερα απ' ό,τι προβλεπόταν φέτος, μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK, επικαλούμενη πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την Τρίτη την αναβολή των αγώνων για περίπου έναν χρόνο, έπειτα από συζήτησή του με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Αυτή είναι η πρώτη αναβολή στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έπειτα από 124 χρόνια, αν κι έχουν ακυρωθεί εξαιτίας πολέμων αρκετές φορές, όπως εκείνοι του 1940, που επρόκειτο επίσης να διεξαχθούν στο Τόκιο.

Η αναβολή χαρακτηρίζεται βαρύ πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία έχει επενδύσει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία τους, ωστόσο οι αγορές αρχικά πανηγύρισαν την απόφαση, καθώς αρκετοί επενδυτές προεξοφλούσαν την ακύρωση της διοργάνωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που ο Σίνζο Άμπε υπογράμμισε πως θα είναι το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ιαπωνία, θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν (δισεκατομμύρια δολάρια) τη ζήτηση τόσο φέτος όσο και το 2021, ως τη διεξαγωγή της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.

«Θα το λάβουμε υπόψη μας» στην κατάρτιση των μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ σκοράροντας το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στη Γερμανία

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ σκοράροντας το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στη Γερμανία

Με γκολ στο 137ο του διεθνές παιχνίδι, ο 40χρονος Ρονάλντο χάρισε στην Πορτογαλία την πρώτη της νίκη επί της Γερμανίας μετά από 25 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Σπανούλης: «Κουρασμένοι είναι οι γονείς που δουλεύουν κάθε μέρα για να ταΐσουν τα παιδιά τους, όχι οι μπασκετμπολίστες»

Αθλητισμός / Σπανούλης: «Κουρασμένοι είναι οι γονείς που δουλεύουν κάθε μέρα για να ταΐσουν τα παιδιά τους, όχι οι μπασκετμπολίστες»

«Όταν είσαι εκατομμυριούχος και έχεις κάνει το χόμπι σου επάγγελμα είναι ασέβεια για όσους δουλεύουν όλη μέρα για πολύ διαφορετικό μισθό» δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης ​
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης: Δεν είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη παρουσία των ιδιοκτητών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Αθλητισμός / Βρούτσης: Δεν είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη παρουσία των ιδιοκτητών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

«Μόνο προαπαιτούμενο η προσέλευση και μία δήλωση - Σε περίπτωση που δεν έρθει η μία από τις δύο πλευρές το πρωτάθλημα θα διακοπεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης
LIFO NEWSROOM
Παρών στο ραντεβού με Βρούτση ο Γιαννακόπουλος - Συνάντηση «μόνο στις δικαστικές αίθουσες» λένε οι Αγγελόπουλοι

Αθλητισμός / Παρών στο ραντεβού με Βρούτση ο Γιαννακόπουλος - Συνάντηση «στις δικαστικές αίθουσες» λένε οι Αγγελόπουλοι

«Τα προσωπικά μας ζητήματα θα λυθούν εκεί που πρέπει και όχι με 'θύματα' τους αθλητές και τους φιλάθλους μας», δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός
LIFO NEWSROOM
ΕΣΑΚΕ: «Να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

Αθλητισμός / ΕΣΑΚΕ: «Πάγια θέση μας είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα»

O πρόεδρος της GBL και ο Γενικός Διευθυντής της Λίγκας συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, εκφράζοντάς του την επιθυμία τους να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα του μπάσκετ
LIFO NEWSROOM