Τόκιο 2020- Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο: Έτυχε να κερδίσω

Τόκιο 2020- Τεντόγλου: Έτυχε να κερδίσω εγώ το χρυσό μετάλλιο Facebook Twitter
eurokinissi
0

Ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Τόκιο και επέστρεψε στην Αθήνα με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος. Όπως δήλωσε, και με την δεύτερη θέση θα ήταν ευχαριστημένος, ενώ για τον ίδιο προτεραιότητα σε έναν αγώνα έχει η επίδοση όχι τόσο η νίκη.

Εκτός από την οικογένεια του, η οποία τον περίμενε να τον συγχαρεί, στο αεροδρόμιο βρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Έλληνας άλτης, σε συνέντευξη Τύπου μετά την άφιξή του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στον αγώνα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο, και παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Κουβανού αντιπάλου του από τον οποίο στέρησε την πρωτιά με το τελευταίο του άλμα στα 8,41 μέτρα.

«Σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ να με υποδεχθείτε. Είμαι κουρασμένος από το ταξίδι. Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω covid και το ταξίδι και η διαμονή. Έχω πάει σε αρκετούς αγώνες και ήξερα πώς να κινηθώ. Το διαχειρίστηκα πολύ καλά. Ήμουν ήρεμος και ακολούθησα το πλάνο. Το πρότυπο μου είναι ο Ιβαν Πεντρόσο, άλτης μήκους από την Κούβα. Το πιστεύω ότι ήταν καλύτερος αθλητής από εμένα και στον αγώνα ήταν καλύτερος. Απλά έτυχε να τον κερδίσω. Και τη δεύτερη θέση να έπαιρνα δεν θα είχα πρόβλημα».

Απαντώντας στο αν θα ακολουθήσει την ίδια στρατηγική και στο Παρίσι, αλλά και αν σκοπεύει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 να πραγματοποιήσει ανάλογη είσοδο με αυτή στο Τόκιο, δήλωσε: «Στο Παρίσι ελπίζω να μην φτάσουμε σε τέτοιο σημείο πάλι. Θα μπω πάλι με Anime, αλλά με άλλη κίνηση».

Επίσης, όπως επεσήμανε, ένας αθλητής χρειάζεται ταλέντο, επιμονή, σκληρή δουλειά και να κάνει θυσίες.

Σχετικά με τη νίκη του, σημείωσε ότι και τη δεύτερη θέση να έπαιρνε δεν θα είχε πρόβλημα. «Αντιδρώ πολύ καλά στην πίεση. Μπορεί να πάω στις τελευταίες προσπάθειες και να κάνω καλή επίδοση και συμβαίνει συνέχεια. Μόνο μια φορά πήδηξα καλά στην πρώτη μου προσπάθεια στο κλειστό στο Τόρουν που είχα το πόδι μου και ήταν σαν η πρώτη φορά να ήταν η τελευταία. Μάλλον συγκεντρώνομαι και ξέρω τι να κάνω».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ