ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Τόκιο 2020: Καναδός γράφει ιστορία - «Ως ο πρώτος ανοιχτά τρανς κριτής των Ολυμπιακών»

Calgary daughter and dad to make history at Olympics, as female canoeist and trans judge Facebook Twitter
Η 30χρονη Χέιλι και ο μπαμπάς της γράφουν ιστορία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο
0

Η 30χρονη Χέιλι Ντάνιελς βρίσκεται στην πρώτη ομάδα γυναικών αθλητριών στο κανόε/καγιάκ που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη της οικογένειάς της που γράφει ιστορία, καθώς ο μπαμπάς της, Κίμπερλι Ντάνιελς είναι ο πρώτος ανοιχτά τρανς κριτής της διεθνούς διοργάνωσης. 


«Αυτή είναι μια ιστορία που γιορτάζει την ισότητα γενικά και ιδιαίτερα την ισότητα των φύλων. Ο πατέρας μου Ντάνκαν ήταν διεθνής κριτής στους Αγώνες του Ρίο το 2016 και βρέθηκε σε αυτόν τον ρόλο για το Τόκιο. Έκπληξη... είναι γυναίκα!» ανέφερε μέσω social media η Καναδή Χέιλι Ντάνιελς, κόρη της Κίμπερλι, που χθες  που αγωνίστηκε στον 2ο  προκριματικό γύρο του Κανόε σλάλομ. 

«Είμαι περήφανη που συμμετέχω στους Ολυμπιακούς. Όμως, είμαι και εξαιρετικά περήφανη για το μπαμπά μου. Γιατί πιστεύω πως ήταν πολύ δυσκολότερο να περάσει τα όσα πέρασε» αναφέρει η ίδια. 

Στους Ολυμπιακούς του Ρίο, το 2016, ο Ντάνκαν Ντάνιελς συμμετείχε ως κριτής. Ωστόσο, αξιοποιώντας την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα χρόνο, έκανε τη μετάβαση φύλου και πλέον πέντε χρόνια μετά εμφανίστηκε στο Τόκιο ως ο πρώτος ανοιχτά τρανς κριτής των Ολυμπιακών. 


Όπως λέει, αποφάσισε να αλλάξει φύλο εκμεταλλευόμενη την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για ένα χρόνο, λόγω της πανδημίας Covid-19. 

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι για την οικογένειά μου και όλοι έχουμε αγκαλιάσει αυτή τη στιγμή μαζί #TogetherToTokyo!», είπε η Κίμπερλι Ντάνιελς.


«Ο στόχος μου ήταν πάντα να είμαι γυναίκα. Τώρα έτσι είναι, και ευχαριστώ την κόρη μου Χέιλι που, κατά τη διάρκεια της πορείας της καριέρας της ως αθλήτρια, αγωνίστηκε πάντα για την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα ανθρώπων σαν κι εμένα. Ναι, είμαι μία πρωτοπόρος. Είμαι 1,80 ψηλή, έχω τεράστια χέρια και έπαιζα ποδόσφαιρο, αλλά τώρα, με την αλλαγή, έχω χάσει πολλή μυϊκή μάζα. Το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι εκφράζουν αυτό που πραγματικά είναι», εξήγησε η Κίμπερλι. 

Με πληροφορίες από CBC/ΑΠΕ

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ