Τίμοθι ΛεΝτουκ: Ανοιχτά non binary άτομο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τις ΗΠΑ σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Τίμοθι ΛεΝτουκ: Ανοιχτά non binary άτομο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τις ΗΠΑ σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το όνομα Τίμοθι Λε Ντουκ προστέθηκε την Παρασκευή στις σελίδες της ιστορίας για την αμερικανική παρουσία σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στη διοργάνωση non binary άτομο ως μέλος της ομάδας των ΗΠΑ. 

Οι Τίμοθι ΛεΝτουκ και Άσλεϊ Κέιν- Γκρίμπλ αγωνίστηκαν στο σύντομο πρόγραμμα των ζευγαριών, στο καλλιτεχνικό πατινάζ και πήραν την έβδομη θέση στο ντεμπούτο τους στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

«Πιστεύω ότι τόσο η Άσλεϊ όσο κι εγώ έχουμε ξεπεράσει τόσο πολλά διαφορετικά πράγματα, τόσες πολλές φορές, όταν άνθρωποι μας έλεγαν “όχι” ή ότι δεν ανήκουμε», δήλωσε μετά τον αγώνα. 

«Ελπίζω ότι άνθρωποι που το παρακολουθούν αυτό θα νιώσουν ότι υπάρχει χώρος για αυτούς προκειμένου να μπουν στο καλλιτεχνικό πατινάζ και για να μπορούν να γιορτάσουν αυτό που τους κάνει διαφορετικούς», συμπλήρωσε. 

«Ανοίγουμε τον δρόμο για να να έρθουν περισσότεροι. Για εμένα, το να είμαι ανοιχτά non binary άτομο είναι εφικτό χάρη στους απίστευτους, εκπληκτικούς ανθρώπους πριν από εμένα, που είχαν βάλει τις βάσεις για εμένα», υπογράμμισε. 

Αρχικά έκανε coming out ως γκέι σε ηλικία 18 ετών και πέρυσι δήλωσε ανοιχτά πως είναι non binary άτομο. Το ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς αγώνες ήταν δύσκολη υπόθεση. Μαζί με την Κέιν- Γκρίμπλ έχασαν για λίγο την πρόκριση στη διοργάνωση της Πιονγκτσάνγκ πριν από τέσσερα χρόνια. 

Αυτή τη φορά, στο Πεκίνο, μόλις δύο ημέρες πριν από τον αγώνα η Κέιν- Γκριμπλ στραμπούλησε τον αστράγαλο του δεξιού ποδιού της, στο οποίο προσγειώνεται μετά τα άλματα. Τελικά, κατάφερε να αγωνιστεί χάρη σε θεραπείες που έκανε. 

Έτσι, το όνομα Τίμοθι ΛεΝτουκ προστίθεται στη λίστα άλλων ανοιχτά non binary αθλητών που έχουν μετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες. Το περασμένο καλοκαίρι στο Τόκιο, υπήρξε η περίπτωση Quinn, μέλος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Καναδά, που έγινε το πρώτο ανοιχτά transgender και non binary άτομο που κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο, το χρυσό. 

Οι transgender αθλήτριες Λορέλ Χάμπαρντ (άρση βαρών), Αλάνα Σμιθ (σκέιτμπορντ) και Τσέλσι Γουλφ (ποδηλασία) επίσης αγωνίστηκαν στο Τόκιο, ανάμεσα στα τουλάχιστον 186 ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ άτομα που μετείχαν στους περσινούς Ολυμπιακούς αγώνες σύμφωνα με το Outsports. 

Με πληροφορίες από ΑP

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM