Θρίαμβος στην κωπηλασία: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Νεανίδων οι Ασβεστά και Αργυράκη

Θρίαμβος στην κωπηλασία: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Νεανίδων οι Ασβεστά και Αργυράκη Facebook Twitter
0

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκαν η Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23.
Η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο πρωτάθλημα Νεανίδων.

Το ελληνικό πλήρωμα κέρδισε απέναντι στο ιταλικό πλήρωμα των Σοφία Νασέλι και Μαρτίνα Σκαρπέλο, κάνοντας καλύτερη διαχείριση δυνάμεων. 

Η Ιωάννα Ασβεστά και η Ελβίρα Αργυράκη τερμάτισαν με χρόνο 7:16.95 αφήνοντας δεύτερες τις Ιταλίδες με 7:17.45. Στην τρίτη θέση τερμάτησαν οι Γερμανίδες, Λίλιαν Άλμπρεχτ και Λένι Κόετιτζ με χρόνο 7:26.40.

Θρίαμβος στην κωπηλασία: Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Νεανίδων οι Ασβεστά και Αργυράκη Facebook Twitter

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο Βαρέζε της Ιταλίας, ολοκληρώθηκε με τέσσερα μετάλλια για την ελληνική αποστολή- τρία χρυσά και ένα χάλκινο. 

Οι Σοφία Δαλίδου και Στυλιανή Νάτσιουλα πανηγύρισαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ νεανίδων. Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 6:57.40 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω τους τις Ιταλίδες Αντζέλικα Ερπίνι και Φραντσέσκα Ρουμπέο (7:02.60), καθώς και τις Γερμανίδες Πάουλα Λουτς και Χέλενα Μπρένκε (7:03.15).

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η Κατερίνα Γκόγκου στο σκιφ νεανίδων. Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε επίδοση 7:35.64 και κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω της την Ιταλίδα Αουρόρα Σπιρίτο (7:41.09) και τη Λίνα Κουν από την Ελβετία (7:41.91).

Στο μεταξύ, οι Παναγιώτης Αδάμ, Απόστολος Λυκομήτρος, Νίκος Χωλόπουλος και Δημήτρης Παπάζογλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ εφήβων. Η ελληνική τετράδα σημείωσε επίδοση 5:53.18 και έμεινε στις... λεπτομέρειες πίσω από τα πληρώματα της Τσεχίας (5:50.83) και της Ιταλίας (5:51.19).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ