Tαπεινωτική ήττα της Βραζιλίας από τη Γερμανία με 1-7

Tαπεινωτική ήττα της Βραζιλίας από τη Γερμανία με 1-7 Facebook Twitter
24
Tαπεινωτική ήττα της Βραζιλίας από τη Γερμανία με 1-7 Facebook Twitter

Απίστευτο διασυρμό για τη Βραζιλία επιφύλαξε ο ημιτελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου με τη Γερμανία. Η Γερμανία κέρδισε με 7-1 τη Βραζιλία στο χειρότερο αγώνα της στην ιστορία του Μουντιάλ.

Το ματς δεν αντέχει στην κριτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η Γερμανία πέτυχε 4 γκολ σε 6 μόλις λεπτά και έμοιαζε να έκανε ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν χώρο στους Βραζιλιάνους, οι οποίοι πίεσαν, έκαναν 2-3 καλές ευκαιρίες αλλά έπεσαν στον εξαιρετικό -για ακόμη ένα ματς- τερματοφύλακα της Γερμανίας, Νόιερ.

Στο 90' ο Όσκαρ σημείωσε το γκολ της τιμής για τη Βραζιλία

Τα γκολ: 11' Μιούλερ, 23' Κλόζε, 24', 26' Κρος, 29' Κεντίρα, 69', 79' Σίρλε, 90' Όσκαρ.

O Kλόζε με το 16ο γκολ του σε Παγκόσμια Κύπελλα πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ των Μουντιάλ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρονάλντο.

 

 

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Η Βραζιλια εδω και αρκετα χρονια εχει "αρνηθει τον εαυτο της".Θυσιασε την υψηλη τεχνικη και την φαντασια στο βωμο της δυναμης και της σκοπιμοτητας.Κια εφτασε στο απιστευτο σημειο η χωρα που εχει βγαλει τους μεγλυτερους μεσοεπιθετικους τεχνιτες να παιζει με επιθετικη γραμμη αποτελουμενη απο τρια "ντυμενα ξυλα"! Τους κ.κ.Φρεντ,Χουλκ,και Τζιο.Τα υολοιπα ηταν ζητημα χρονου !!!
Μετά τις πανάκριβες διαφημίσεις των σαμπουάν, αφρών ξυρίσματος και... αποτριχωτικών κεριών (δεν τους φτάνουν οι οικονομικοί πακτωλοί των συμβολαίων τους, πρέπει να διαφημίζουν και διάφορες μ@.@κίες...), να περιμένουμε τώρα τις αντίστοιχες διαφημίσεις, κολλύριων, χαρτομάντιλων και βραζιλιάνικου καφέ "Της Παρηγοριάς";;;...7-1!!!Πείτε το και Θεία Δίκη. Μία χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της μέσα στην ανέχεια και την φτώχεια και ήθελαν να διοργανώσουν και μουντιάλ!!!...Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ - πρόεδρος Βραζιλίας. Αυτά παθαίνεις όταν κάνεις την αντίστοιχη Βραζιλιάνα "Αγγελο και πούλου", πρόεδρο της χώρας σου... (Περιμένετε οι εδώ πέρα... όπου να ναι, μας την ετοιμάζουν και την δικιά μας...!).Όταν οι περισσότεροι-πρώην τρωγλοδύτες-φτωχοδιάβολοι πιτσιρικάδες μπαλαδόροι της αλάνας καλομαθαίνουν, ξεχνώντας από που προέρχονται, αυτά παθαίνουν. Δεν χάνουν απλώς, αλλά ξεφτιλίζονται!!!...Σ.Σ.: Προσωπικά, την Βραζιλία υποστήριζα. Σ.Σ.2: Κάτι μου λέει πως αν ήμασταν στην θέση των Βραζιλιάνων (και μακάρι να φτάναμε μέχρι εκεί). Άντε να χάναμε με 2 γκολάκια και μέχρι εκεί.
@Ανήθικος αυτουργος 10.7.2014 | 12:37Μα στην ταινία "Η Mεγάλη Aπόδραση των 11" ("Escape το Victory")!...http://www.sportphotogallery.com/content/images/products/Sports/1627131_10/main/1627131_10-product.jpg:) Αστειεύομαι φυσικά, αν και η ταινία είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα.Οπότε, ίσως, ισχύει ότι κάποτε η Γερμανία βίωσε "τα ανείπωτα " στην ποδοσφαιρική ιστορία της.Τα ιστορικά γεγονότα:Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η ναζιστική Γερμανία χρησιμοποίησε το δημοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου για προπαγανδιστικούς λόγους. Ήταν ένας τρόπος ώστε οι κατακτητές να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό ακριβώς που ήταν: κατακτητές. Μόνο που όταν στο ποδόσφαιρο - όπως άλλωστε και σε κάθε άθλημα - το παιχνίδι παίζεται επί ίσοις όροις, ο κατακτητής δεν είναι απαραιτήτως ο νικητής. Η πιο θρυλική, ιστορική ποδοσφαιρική ήττα της Γερμανίας ενώ ο πόλεμος μαινόταν ήταν εκείνη απέναντι στους Ουκρανούς. Παίζοντας εναντίον παικτών της πανίσχυρης τότε Ντινάμο Κιέβου (και κάποιων της Λοκομοτίβ Κιέβου) η γερμανική ομάδα Φλάκελφ της Λούφτβαφε δεν έχασε μόνο έναν αλλά δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα οι Γερμανοί έχασαν 5-0 και στον δεύτερο, με διαιτητή αξιωματικό των SS, 5-3! Η χαρά της νίκης δεν διήρκεσε πολύ. Το νικηφόρο αποτέλεσμα είχε τραγικές συνέπειες για τους Ουκρανούς. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στους αγώνες κατά των Γερμανών εστάλησαν σε στρατόπεδα αιχμαλώτων μέσα στα οποία αρκετοί δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.Για όσους ενδιαφέρονται για πιο αναλυτικά στοιχεία:http://insanesoccer.wordpress.com/2010/12/13/%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%85/
Γκαντεμιά! Τώρα πρέπει να φάω στη μάπα τη φάτσα της Μέρκελ στα επίσημα στον τελικό; Και αν η Γερμανία το πάρει, τα πανηγύρια της; Φτου! Ελπίζω η Ολλανδία να κάνει την έκπληξη.
Αν εξαιρεσει κανεις την απροβλεπτη εκταση του σκορ,ημια ευκολη νικη της Γερμανιας δεν θα επρεπε να εχει εκπληξει κανεναν.Διοτι :Η Γερμανια παιζει,πλεον,ως λατινικη ομαδα(ταχυτητα και τεχνικη)διατηρωντας εν τουτοις τα Γερμανικα χαρακτηριστικα της ομαδικοτητας,της δυναμης και της πειθαρχιας.Η Βραζιλια εδω και καιρο παιζει ως (παλαιας κοπης)βορειοευρωπαικη ομαδα.Δυναμη,σκληροτητα,αλλα απο τεχνικη και ταχυτητα...αστα να πανε.Ειχε δυο μονον παικτες με προσωπικοτητα(Νειμαρ και Τιαγκο Σιλβα),τους εχασε κι αυτους και η σεμνη τελετη εληξε.Ποιος θα μπορουσε πριν μερικα χρονια να φανταστει οτι οι τρεις βασικοι στραικερς της Βραζιλιας θα ηταν τρια...ντυμενα ξυλα(Φρεντ,Χουλκ,Τζιο)με τεχνικη και ταχυτητα ....Νορβηγου σεντερ φορ !!!!Και το κατ'εμε κυριοτερο απ'ολα.Στον ενα παγκο καθοταν η μετροτητα που λεγεται Σκολαρι,και στον αλλο ο εξαιρετος Λεβ.Κατι που με κανει να βλεπω...περιεργα και το σημερινο παιχνιδι.Στον ενα παγκο ο (παλιοχαρακτηρας πλην εξαιρετος προπονητης)Φαν Χααλ και στον αλλον ο ...κυριος τιποτα !!!Εαν ο Μεσσι δεν κανει το παιχνιδι της ζωης του και δεν βοηθησει και η τυχη καπως την Αργεντινη...δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα ! Ισως γινει αλλο ενα μεχρι προτινος αδιανοητο,δηλαδη ενας τελικος παγκοσμιου κυπελλου στην Βραζιλια με αντιπαλους δυο ευρωπαικες ομαδες !
Εγώ θέλω να σταθώ στον speaker της κρατικής τηλεόρασης. Ακόμη και πριν αρχίσουν τα γκολ υποστήριζε - φανατικά όμως - την Γερμανία. Η εμπαθειά του είχε φανεί και από το προηγούμενο ματς όταν ήθελε να μας πείσει ότι η Βραζιλία ήταν αυτή που έπαιζε αντιαθλητικό παιχνίδι ενώ βλέπαμε την Κολομβία να στέλνει τους άλλους στο νοσοκομείο - χωρίς να κάνει τον ανάλογο σχολιασμό.Ξεκινώντας το ματς άρχισε να φωνάζει - στην κυριολεξία - γιατί ο David Luiz λέει "παίζει με τα χέρια" , "πάνω στο πρόσωπο των άλλων" κλπ. χωρίς να έχει γίνει τίποτα ούτε κατα διάνοια τόσο τραγικό.Μετά δεν μπορούσε να πνίξει την χαρά του και στο τέλος έφτασε στα όρια του ρατσισμού, σχολιάζοντας όχι για το ματς αλλά για το "λαό της βραζιλίας" που "μπορεί να γίνει ο χειρότερος του κόσμου" με επιθετικούς προσδιορισμόυς όπως "αισχρός" λόγο μιας "γιόυχας" που εκτός από δικαιολογημένη - και λόγο της ψυχολογικής κατάστασης της εξέδρας - είναι και απόλυτα συνηθησμένη στο ποδόσφαιρο. Αισχρό θα ήταν να γιουχάρουν τον αντίπαλο - τον οποίο χειροκρότησαν.Και στο τέλος ρε, ενώ ήταν 7-0 προσπάθησε να μειώσει το πεντακάθαρο "γκολ της τιμής" του απαρηγόρητου έπειτα Oscar λέγοντας "μπορεί να ήταν και offside" χωρίς να φαίνεται έτσι στο ριπλέυ και ακόμη και οριακό να ήταν είναι υπερ του επιτιθέμενου. Υπεροψία μέχρι το τέλος του στύλ: τα βλέπουμε όλα καλύτερα από τα μάτια σας (το ίδιο και στα ελληνικά ματς).Έπρεπε να τα πω γιατί πραγματικά με εκνεύρισε ο speaker και εύχομαι να φάει 3 η Γερμανία από καμία Αργεντινή στον τελικό (παρακινδινευμένη πρόβλεψη κάνω) και να τον ακούσω τότε να κλαίει on air για τίποτε "χέρια του Θεού" που ίσως συμβούν ... λέμε τώρα :)
Ο Σπυρόπουλος είναι ο μόνος σπίκερ που αξίζει, όλοι οι υπόλοιποι περιγράφουν με κλισέ και αραδιάζουν αμέτρητα ασήμαντα στατιστικά. Ο Σπυρόπουλος είναι – στο είδος του – ποιητής. Και δεν μασά τα λόγια του.Στο προηγούμενο ματς με την Κολομβία μεμφόταν τη Βραζιλία επειδή ολόκληρη Βραζιλία απομάκρυνε τη μπάλα από το 70' στο χαμό. Έκανε λόγο για οφ σάιτ επανειλημμένα και σε κάποιο γκολ της Γερμανίας. Πουθενά δεν έβγαλε ρατσισμό για το λαό, μην τρελαθούμε κιόλας. Όταν στο 29' το σκορ είναι 0-5 και περιγράφεις τον αγώνα δεν γίνεται να μην ψιλοαποθεώνεις αυτόν που προηγείται. Τέλειος δεν είναι κανείς. Αν θες σώνει και καλά να βρεις φάλτσα στον άλλον θα βρεις.
Ποιο γκόλ τιμής, όταν έχουν φάει επτά. Παγκόσμιος διασυρμός και χαλαρά οι τραγέλαφοι της διοργάνωσης μαζί με την Ισπανία. Καλύτερα να είχαν χάσει στους 16.
Έλειπα στη δουλειά και δεν ήξερα την εξέλιξη του παιχνιδιού. Τίποτα...Με το που μπήκα στο σπίτι, άνοιξα την τηλεόραση. Το σκορ έγραφε 5-0!!!...Προς στιγμήν, νόμιζα πως είχα ξεχάσει ανοιχτό το play station... Πάτησα ξανά το τηλεκοντρόλ να το γυρίσω στο τηλεοπτικό κανάλι. Μα... είναι στο κανάλι... ..και το Play Station κλειστό...! Άργησα λιγάκι να συνέλθω. Μπήκα στο μπάνιο και μετά στην κουζίνα. Όταν επέστρεψα στο σαλόνι, το σκορ έγραφε ήταν 6-0!!!...Παρακολουθώ αποσβολωμένος. Κάποια στιγμή σηκώνομαι και ξαναπάω στην κουζίνα για να βάλω φαγητό στα γατιά.Επιστρέφω και το σκορ έγραφε: 7-0!!!...Πόση ώρα έλειψα; Τι ημερομηνία έχουμε; Ποιός είμαι, τι είμαι;;; Ένιωθα σαν πρωταγωνιστής σε επεισόδιο του 'The Twilight Zone'.https://www.youtube.com/watch?v=KF-yh4mU6psΘεωρείστε το αφελές, δεν πειράζει. Ξενέρωσα άσχημα και σκέφτηκα και αυτό (με flash back στιγμιαίων σκέψεων και εικόνες της πραγματικότητας μας...): «Τι γίνεται εδώ πέρα ρε; Εντάξει, καλοί οι Γερμανοί και μπράβο τους, μια καλοστημένη -μονταρισμένη μηχανή να αποδίδει στο φουλ. Αλλά έτσι όπως πάμε (γενικά, βλέπε Ευρω[κωλο]κατάσταση..., πολιτικοκοινωνικά..., τους Γερμανούς ρυθμιστές των πάντων κλπ.), αυτοί θα μας γ@..σουν όλους στο τέλος!... Που να τους "κουνηθείς";... Δεν σηκώνουν μαγκιές!... Άσε που είμαστε και... ντεφορμέ...!».Γράψτε:Συναισθηματισμός 1 - Κυνισμός 7
Όταν είσαι όλο τεχνητό πάθος, σαν εκείνο το πάθος που έχουν οι παίκτες σε μερικά τηλεριάλιτι όπως το ¨Mission¨, (βλέπε πως τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο σε όλα τα ματς), μόλις συναντάς έναν προσοντούχο και καλά εμπεδωμένο αντίπαλο, αυτό θα παθαίνεις, σε συντρίβει χωρίς να καταβληθεί καθόλου.