Στους «8» του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Μετά το θρίαμβο επί του Σίνερ σε ματς 4 ωρών

Στα προημιτελικά του Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Μετά το θρίαμβο επί του Σίνερ σε ματς 4 ωρών Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Πρόκριση - θρίλερ πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Μελβούρνη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποιώντας  εντυπωσιακή εμφάνιση κυρίως στα δύο πρώτα σετ και παραμένοντας δυνατός στο τέλος, κέρδισε με 6-4,6-4, 2-6, 4-6, 6-3 τον Γιανίκ Σίνερ  μετά από 4 ώρες  στη «Lod Laver Arena» και προκρίθηκε στα προημιτελικά  του Australian Open-για 3η σερί χρονιά, αλλά και 4η στην καριέρα του,-  χάνοντας για πρώτη φορά σετ-και μάλιστα δύο- σε αυτή τη διαδρομή του!

O Tσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά στο1ο σετ κάνοντας break στο πρώτο γκέιμ, κράτησε το σερβίς του και έκανε το 2-0, αλλά την ίδια απάντηση έδωσε και ο Ιταλός που στη συνέχεια αφού κράτησε σερβίς του, ισοφάρισε σε 4-4 με break. Άμεση ήταν η απάντηση του Τσιτσιπάς με-νέο- break, πριν κλείσει  το πρώτο σετ στο σερβίς του με 6-4 μέσα σε 45 λεπτά. 

O Έλληνας πρωταθλητής έκανε νωρίς  στο 2ο σετ το break (2-1), αλλά άμεση ήταν η απάντηση του Ιταλού κάνοντας με break το 2-2. Στη συνέχεια , όπως και στο πρώτο σετ έτσι και σε αυτό ο Τσιτσιπάς έκανε -ξανά-break στο 9ο game  (5-4) και έκλεισε το σετ (6-4) στο σερβίς του με εντυπωσιακό τρόπο (με ταχύτητα 198χλμ το τελευταίο), μέσα σε 46 λεπτά, αφού πρώτα είδε το Σίνερ να του ακυρώνει ένα σετ-πόιντ.

Στο 3ο σετ ήταν η σειρά του Σίνερ να μπει μπροστά (1-3) κάνοντας ένα κρίσιμο break, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά-που έδειξε κάποια σημάδια κούρασης- και να μείνει στο παιχνίδι . O Ιταλός πιο συγκεντρωμένος, λιγότερο φοβισμένος και πιο σταθερός στο σερβίς, διεύρυνε τη διαφορά στα game (1-4) πριν φτάσει στη νίκη -με άσο στο τελευταίο γκέιμ- με 6-3 και μειώσει σε 2-1 σετ, μέσα σε 56 λεπτά.

Ακολούθησε ένα «Toilet break», διάρκειας επτά λεπτών για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Ιταλό να μένει στο γήπεδο.
Ο Σίνερ μπήκε με ενισχυμένη ψυχολογία στο 4ο σετ , φτάνοντας σε ένα γρήγορο break (1-2), με τον Τσιτσιπά να εξακολουθεί πολλά λάθη και επίσης χωρίς τις δυνάμεις που χρειαζόταν. Πάντως  κατάφερε σε ένα κρίσιμο σημείο να «αποκρούσει» του δύο γκέιμ-πόιντ του Ιταλού για να μειώσει σε 2-3, κρατώντας το σερβίς του και αποφεύγοντας ένα νέο break του Σίνερ. Όμως σε καθοριστικά σημεία έδειξε να χάνει την υπομονή, ψυχραιμία και την συγκέντρωσή του, χάνοντας τελικά με 6-4, μετά από 53 λεπτά σε αυτό το σετ. Έτσι έγινε το 2-2 (σε 3 ώρες και 20 λεπτά), με τον Ιταλό να ...επιστρέφει μετά τα δύο πρώτα χαμένα σετ, δίνοντας διαστάσεις θρίλερ στην αναμέτρηση.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε-στο σερβίς του- το πρώτο γκέιμ στο 5ο σετ, όπου οι δύο παίκτες οδηγήθηκαν για να λύσουν τις ...διαφορές τους. Ακολούθησαν...1-1, 2-1, 2-2 ( ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 40-0 λόγω τριών λαθών του Σίνερ, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο break), 3-2.  

 Σε αυτό το καθαριστικό σημείο, ο Έλληνας πρωταθλητής, που μπήκε αποφασισμένος να φτάσει στην πρόκριση, μετά από πέντε χαμένα break points,  κατάφερε το έκτο και προηγήθηκε με 4-2, διαμορφώνοντας ισχυρές προϋποθέσεις νίκης. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του(5-2), όπως και ο Ιταλός (5-3), πριν φτάνει στη μεγάλη νίκη (6-3), σε ένα σετ που είχε διάρκεια 40 λεπτά.
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Αθλητισμός / Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Το Συμβούλιο Κρίκετ της Αγγλίας και της Ουαλίας (ECB) αποφάσισε ότι «μόνο οι γυναίκες που το βιολογικό τους φύλο είναι γυναικείο» θα μπορούν να συμμετέχουν στο κρίκετ γυναικών και νεανίδων
LIFO NEWSROOM
Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χάλιμπερτον»

Αθλητισμός / Αντετοκούνμπο: Όταν έρχεσαι από το τίποτα και δουλεύεις όλη σου τη ζωή, είσαι ταπεινός

«Η μητέρα μου όταν πήραμε το πρωτάθλημα, φοβόταν να μπει στο γήπεδο για να με αγκαλιάσει» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον πατέρα του Χάλιμπερτον
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ
Μπιλ Μπέλιτσικ: Η 24χρονη κοπέλα του κορυφαίου προπονητή και το στιγμιότυπο

Αθλητισμός / Η 24χρονη σύντροφος του Μπιλ Μπέλιτσικ παρεμβαίνει σε συνέντευξη: «Δεν μιλάμε γι' αυτό»

Αν και βρισκόταν εκτός πλάνου, η Τζόρντον Χάντσον παρενέβη όταν έκρινε πως ο 73χρονος κορυφαίος προπονητής δεν έπρεπε να απαντήσει σε συγκεκριμένη ερώτηση για τη σχέση τους
LIFO NEWSROOM