Στην Ελίνα Τζένγκο το βραβείο της ανερχόμενης σταρ της Ευρώπης- «Μου έλεγαν ότι είμαι μικρή, κέρδισα το χρυσό»

Η Ελίνα Τζένγκο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Η Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε κορυφαία ανερχόμενη σταρ του ευρωπαϊκού στίβου για το 2022, χάρη στο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Μόναχο. 

Η 20χρονη ακοντίστρια παρέλαβε το βραβείο της στο Γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου που φιλοξενήθηκε στο Ταλίν το βράδυ του Σαββάτου. Είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά τον τίτλο της κορυφαίας ανερχόμενης σταρ της χρονιάς. 

«Μετά την κακή εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πολλοί μου έλεγαν “Ελίνα είσαι τόσο μικρή ακόμη, δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τις κορυφαίες ακοντίστριες. Και πήγα στο Ευρωπαϊκό και κέρδισα το χρυσό. Σίγουρα η ηλικία είναι μόνος ένας αριθμός. Όταν προσπαθείς και προπονείσαι κάθε μέρα όλο πιο σκληρά, μπορείς να πετύχεις τα πάντα», δήλωσε η Ελίνα Τζένγκο, που στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που κατακτά το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό. 

Για πρώτη φορά σε δύο το βραβείο των ανδρών 

Το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στίβου της Ευρώπης για το 2022 διεκδικούσε ο Μίλτος Τεντόγλου στην κατηγορία των ανδρών, ο οποίος ήταν στους τρεις φιναλίστ. 

Τελικά ο τίτλος, για πρώτη φορά, πήγε σε δύο αθλητές: τον επικοντιστή Μόντο Ντουπλάντις και τον δρομέα Τζέικομπ Ινγκεμπρίγκτσεν, οι οποίοι φέτος «σάρωσαν» τα μετάλλια και τα παγκόσμια ρεκόρ. 

Ο Ντουπλάντις κατέρριψε τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ του επί κοντώ, τις δύο από αυτές σε μεγάλες διοργανώσεις: στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (6,20 μ.) και στην αντίστοιχη διοργάνωση του ανοιχτού στίβου (6,21 μ.), ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Ινγκεμπρίγκτσεν πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500 μ. φέτος, ενώ κέρδισε πέντε μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, 

Στις γυναίκες κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Φέμκε Μπολ, η οποία πέτυχε το «τρεμπλ» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με χρυσό μετάλλιο στα 400 μ., τα 400 μ. εμπόδια και τα 4Χ400 μέτρα, ενώ η μοναδική ήττα της φέτος ήταν όταν τερμάτισε δεύτερη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM