Σον Μπάρμπερ: Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ, στα 29 του χρόνια

Σον Μπάρμπερ: Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ, στα 29 του χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του στίβου ο θάνατος του παγκόσμιου πρωταθλητή του επί κοντώ Σον Μπάρμπερ, σε ηλικία μόλις 29 ετών. 

Ο Σον Μπάρμπερ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015, ενώ είχε ξεπεράσει τα 6 μέτρα. Ο Καναδός αθλητής πέθανε στο σπίτι του στο Κίνγκγουντ του Τέξας, λόγω ιατρικών επιπλοκών, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά. Ο 29χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

Γεννήθηκε στο Νέο Μεξικό και από μικρός ήρθε σε επαφή με τον στίβο, καθώς ο πατέρας του ήταν επίσης άλτης του επί κοντώ και είχε εκπροσωπήσει τον Καναδά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983.  

Αγωνιζόμενος και εκείνος με τη φανέλα του Καναδά, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20, το 2012. Τρία χρόνια αργότερα, στα 21 του, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Πεκίνο ενώ το 2016 ανέβασε το ρεκόρ του Καναδά στα 6,00 μέτρα. Εκείνη την εποχή ήταν ο νεότερος που είχε καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το ύψος. 

Συμμετείχε στους τελικούς πολλών μεγάλων διοργανώσεων- μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακούς αγώνες- ενώ η τελευταία εμφάνισή του έγινε κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου του 2020. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ