Σον Μπάρμπερ: Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ, στα 29 του χρόνια

Σον Μπάρμπερ: Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ, στα 29 του χρόνια Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Θλίψη σκόρπισε στον κόσμο του στίβου ο θάνατος του παγκόσμιου πρωταθλητή του επί κοντώ Σον Μπάρμπερ, σε ηλικία μόλις 29 ετών. 

Ο Σον Μπάρμπερ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015, ενώ είχε ξεπεράσει τα 6 μέτρα. Ο Καναδός αθλητής πέθανε στο σπίτι του στο Κίνγκγουντ του Τέξας, λόγω ιατρικών επιπλοκών, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά. Ο 29χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

Γεννήθηκε στο Νέο Μεξικό και από μικρός ήρθε σε επαφή με τον στίβο, καθώς ο πατέρας του ήταν επίσης άλτης του επί κοντώ και είχε εκπροσωπήσει τον Καναδά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983.  

Αγωνιζόμενος και εκείνος με τη φανέλα του Καναδά, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20, το 2012. Τρία χρόνια αργότερα, στα 21 του, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Πεκίνο ενώ το 2016 ανέβασε το ρεκόρ του Καναδά στα 6,00 μέτρα. Εκείνη την εποχή ήταν ο νεότερος που είχε καταφέρει να ξεπεράσει αυτό το ύψος. 

Συμμετείχε στους τελικούς πολλών μεγάλων διοργανώσεων- μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακούς αγώνες- ενώ η τελευταία εμφάνισή του έγινε κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου του 2020. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θα αφήσει την καριέρα του στη μέση; « Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Αθλητισμός / Γιατί ο Στέφανος Τσιτσιπάς σκέφτεται να αφήσει την καριέρα του στη μέση: «Δεν έχει νόημα να αγωνίζομαι»

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το ματς με τον Ρογέ για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την καριέρα του αν συνεχίσει να υφίσταται το πρόβλημα στη μέση του
LIFO NEWSROOM
Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2027

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του - Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Αθλητισμός / Ρίτσαρντ Σιάο: To «χρυσό παιδί» της Wall Street επενδύει στον Άρη – Ποιος είναι ο 24χρονος φίλος του Αντετοκούνμπο

Στενός φίλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, λάτρης του μπάσκετ και με βλέψεις για το ΝΒΑ, ο Σιάο αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης με όραμα και επενδυτικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM