Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε πως είναι γκέι – «Λες κι έχει έφυγε από πάνω μου το βάρος όλου το κόσμου»

Ποδοσφαιριστής της Σκωτίας αποκάλυψε πως είναι γκέι – Ο Zander Murray θέλει να εμπνεύσει κι άλλους Facebook Twitter
Ο Zander Murray (δεξιά) σε αγώνα της ομάδας του - Φωτ.: Gala Fairydean Rovers
0

Zander Murray είναι ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στη Σκωτία, ο οποίος αποκάλυψε πως είναι γκέι μετά από τον Justin Fashanu τη δεκαετία του 1990. 

Ο επιθετικός της Gala Fairydean Rovers μίλησε για τη σεξουαλική του ταυτότητα σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε χθες στην ιστοσελίδα του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και δήλωσε ανακουφισμένος

«Νιώθω λες και έχει φύγει από τους ώμους μου το βάρος του κόσμου» σημείωσε ο 30χρονος για το coming out του, επισημαίνοντας πως στόχος του είναι να εμπνεύσει κι άλλους να κάνουν το ίδιο. 

Ο Murray είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι αθλητής που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα από τον Fashanu, ο οποίος έπαιζε για τους Hearts το 1993-1994. 

«Θέλω να βοηθήσω άλλους παίκτες που πασχίζουν με αυτό καθώς δεν είναι εύκολο για άνδρες, ειδικά ποδοσφαιριστές, να το αντιμετωπίσουν» είπε ο Murray. «Μπορεί να είναι δύσκολο και να νιώθεις πολύ μόνος. Ήξερα πως ήμουν διαφορετικός για πολλά χρόνια, αλλά με άλλα άτομα να κάνουν coming out, είναι υπέροχο».  

Αναφέρθηκε σε παραδείγματα ατόμων που αποκάλυψαν, επίσης, πως είναι γκέι - μεταξύ των οποίων και διαιτητές - και τόνισε πως πριν από τη μεγάλη απόφαση συνήθως «σκέφτεσαι πως ο κόσμος θα στραφεί εναντίον σου και σκέφτεσαι τα χειρότερα. Είναι υπέροχο το πόση στήριξη έχω λάβει». 

Ο Murray παραδέχθηκε πως απέφευγε να πάει σε εκδηλώσεις ή να κάνει αναρτήσεις που μπορεί να «μαρτυρούσαν» την αλήθεια του. Προσφάτως συμμετείχε σε μία εκδήλωση του Pride και το λάτρεψε. «Ήταν υπέροχο το κλίμα και όλοι ήταν ελεύθεροι και χαρούμενοι. Ήταν τρομερό για μένα». Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να ήρθε η ώρα να μιλήσει. 

«Σκέφτηκα: "τι κάνω;". Αυτό προκαλεί χάος στη ζωή μου. Εκείνη τη στιγμή, σκέφτηκε ότι φτάνει. Έκανα μία ανάρτηση στα social media λέγοντας πως είμαι γκέι». 

Όσον αφορά στους συμπαίκτες του, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα υποστηρικτικοί. «Έχω πολύ ισχυρό δέσιμο με τους πάντες και έχω συγκλονιστεί από την υποστήριξη». 

«Φυσικά υπάρχουν γκέι ποδοσφαιριστές. Πολλοί ήρθαν σε επαφή μαζί μου και μού είπαν πως διάβασαν την ανάρτησή μου και δεν πίστευσαν πόσο δυνατός είμαι που το κάνω» είπε και ευχήθηκε να βρει τρόπο η λίγκα ώστε να υποστηρίξει άτομα σαν αυτόν. 

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ryan Cass, ξεκαθάρισε πως όλοι στην ομάδα είναι στο πλευρό του Zander «και είμαστε ενθουσιασμένοι για εκείνον και για το ότι ένιωσε άνετα να κάνει το come out του. Ο Zander έδειξε μεγάλη θάρρος και έχει την πλήρη στήριξη της ομάδας. Είμαι σίγουρος πως θα λάβει τη στήριξη που αξίζει απ΄όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια στη Σκωτία». 

Η Ομοσπονδία, παράλληλα, επεσήμανε: «Θα εμπνεύσεις πολύ κόσμο Zander. Σε ακούμε και θα είμαστε σε επαφή». 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ