Απεργία την Πρωτομαγιά

Πρόταση για μείωση μισθών στην Μπαρτσελόνα λόγω κορωνοϊού

Πρόταση για μείωση μισθών στην Μπαρτσελόνα λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Νέα αναταραχή στο εσωτερικό της Μπαρτσελόνα αναμένεται να προκαλέσει η πρόθεση της διοίκησης να περικόψει κι άλλο τους μισθούς των παικτών και των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό της Βαρκελόνης, «SER Catalunya», λόγω της πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών της, η διοίκηση θα συζητήσει για τις νέες περικοπές, αλλά αν δεν επέλθει συμφωνία, τότε θα προχωρήσει μονομερώς στη μείωση των μισθών.

Οι επαφές με παίκτες και εργαζόμενους θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα και θα πρέπει να ολοκληρωθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε δραστικά μέτρα στο πλαίσιο «ελαχιστοποίησης των οικονομικών επιπτώσεων» από τον κορωνοϊό, προχωρώντας σε αναπροσαρμογές συμβολαίων, με μειώσεις μισθών παικτών και προσωπικού.

Μεταξύ των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί από το διοικητικό συμβούλιο της Μπάρτσα ήταν «η αναπροσαρμογή των συμβολαίων των ανθρώπων της ομάδας στις νέες, προσωρινές συνθήκες». Το σκεπτικό της διεύθυνσης ήταν πως από τη στιγμή που η εργάσιμη μέρα έχει μειωθεί εξαιτίας των νέων έκτακτων μέτρων, θα μειωθούν αναλογικά και οι μισθοί.

«Προβλέπεται η μείωση της εργάσιμης ημέρας, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες και τα επιβληθέντα μέτρα προστασίας και, ως εκ τούτου, η κατ' αναλογίαν μείωση των αποδοχών στις συμβάσεις παικτών και μη αθλητικού προσωπικού».

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ