«Πράσινο φως» του Wimbledon στον Τζόκοβιτς- Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

«Πράσινο φως» του Wimbledon στον Τζόκοβιτς- Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

To Wimbledon επιβεβαίωσε ότι δεν οι τενίστες που θα μετάσχουν στο φετινό τουρνουά δεν θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, κάτι που σημαίνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. 

Μετά τον σάλο που προκάλεσε το ταξίδι του στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Όπεν- από όπου απελάθηκε- ο Σέρβος Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης είχε δηλώσει διατεθειμένος να θυσιάσει την ευκαιρία να κερδίσει τίτλους, προκειμένου να μην υποχρεωθεί να εμβολιαστεί. 

Αλλά κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί σε ο,τι αφορά το Wimbledon. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι τενίστες δεν θα απαιτηθεί να έχουν εμβολιαστεί για να πάρουν μέρος στο τουρνουά. 

«Στις οδηγίες της κυβέρνησης για την είσοδο στη Βρετανία δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Αν και ενθαρρύνεται, δεν θα είναι όρος για τη συμμετοχή στο φετινό τουρνουά», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. 

Η Telegraph εκτιμά ότι ο Τζόκοβιτς είναι ο μοναδικός άντρας στο top100 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Πέρυσι ο Σέρβος κατέκτησε τον έκτο τίτλο του στο Wimbledon- τον 20ο σε Γκραν Σλαμ- επικρατώντας του Ιταλού Ματέο Μπερετίνι στον τελικό. Φέτος, το τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. 

Ο αποκλεισμός των Ρώσων 

Στις ίδιες ανακοινώσεις, οι διοργανωτές του Wimbledon υπεραμύνθηκαν της απόφασης να αποκλειστούν φέτος οι Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Οι διαθέσιμες επιλογές εξετάστηκαν αναλυτικά και μία από αυτές ήταν να επιτραπεί η συμμετοχή σε αυτούς τους αθλητές, με την προϋπόθεση να κάνουν γραπτή δήλωση. «Όμως, υπήρχε κίνδυνος η επιτυχία τους από τη συμμετοχή να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της προπαγάνδας του ρωσικού καθεστώτος, κάτι που δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε», εξήγησε ο Ίαν Χιούιτ, πρόεδρος του All England Club.

«Έχουμε καθήκον να διασφαλίσουμε ότι καμία ενέργειά μας δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παικτών ή των οικογενειών τους», συμπλήρωσε. 

«Λυπούμαστε για τον αντίκτυπο που έχει αυτή η απόφαση για κάθε άτομο που επηρεάζεται. Τόσοι πολλοί αθώοι υποφέρουν λόγω αυτού του πολέμου. Αλλά πιστεύουμε ότι πήραμε την πιο υπεύθυνη δυνατή απόφαση», τόνισε. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ