Ποδόσφαιρο: Τέλος ο Φαν’τ Σχιπ από την εθνική- «Δεν είχαμε το ίδιο όραμα με την ΕΠΟ»

Ποδόσφαιρο: Τέλος ο Φαν’τ Σχιπ από την εθνική- «Δεν είχαμε το ίδιο όραμα με την ΕΠΟ» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Σε αναζήτηση προπονητή είναι πλέον η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς ο Τζον Φαν’τ Σχιπ ανακοίνωσε την απόφασή του να μην παραμείνει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. 

Ο Ολλανδός τεχνικός, που είχε συμβόλαιο με την ΕΠΟ έως τις 31 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε με μια μακροσκελή ανάρτηση την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα. 

Ο Φαν’τ Σχιπ επεσήμανε στην ανάρτησή του ότι πήρε υπερβολικά πολύ χρόνο στην ΕΠΟ να αποφασίσει για το μέλλον και έτσι ο ίδιος ένιωσε ότι ήταν ώρα να προχωρήσει. «Στο τέλος, το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό και δεν συμβαδίζει», έγραψε. 

Ο προπονητής υπογράμμισε ότι πιστεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά επεσήμανε ότι πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες, προκειμένου να εξελιχθούν. Αυτό, υπογράμμισε, σημαίνει ότι περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παίζουν στη Super League, προκειμένου οι μελλοντικοί προπονητές της εθνικής να έχουν πιθανότητες επιτυχίας. 

«Τελικά, πρέπει να πιστεύεις σε μια μέθοδο και να μην αποκλίνεις. Προκειμένου να μπορείς να έχεις επιτυχία, πρέπει όλοι να συμφωνούν», υπογράμμισε. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Φαν’τ Σχιπ

«Αποφάσισα, μαζί με το προπονητικό τιμ μου, έπειτα από μια περίοδο 2,5 χρόνων να μην συνεχίζω ως ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας ως την 31η Δεκεμβρίου 2021, όταν λήγει το συμβόλαιό μας. 

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και στην αρχή επικεντρωθήκαμε στην αλλαγή της κουλτούρας και στον σχηματισμό της ομάδας. Παρουσιάσαμε μία νεανική ομάδα με ταλαντούχους, υποσχόμενους παίκτες, για να διατυμπανίσουμε το μέλλον της εθνικής ομάδας. 

Με αυτό, πιστεύουμε ότι δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα στο οποίο παίκτες και προπονητές μπορούσαμε να επικεντρωθούμε στην κορυφαία προτεραιότητά μας: την εθνική ομάδα και το ποδόσφαιρο. Εργαστήκαμε σκληρά μαζί και αλλάξαμε την προπονητική διαδικασία και το στιλ παιχνιδιού, που άρχισε να δίνει μία νέα ταυτότητα στην ομάδα μας. Σε αυτή τη διαδικασία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα, αλλά πάντα εντός του οράματός μας για το πώς θέλουμε να παίζουμε και να εξελιχθούμε ως ομάδα. 

Υπήρξαν συζητήσεις για να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αλλά στην ΕΠΟ πήρε υπερβολικά πολύ χρόνο να πάρει μια απόφαση για το μέλλον, που ένιωσα ότι ήταν η ώρα για μένα να προχωρήσω. Στο τέλος, το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό και δεν συμβαδίζει. 

Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το ταλέντο που έχω δει εδώ, αλλά πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες για να εξελιχθούν και να παίξουν. Αυτό χρειάζεται χρόνο και να παίζουν περισσότεροι Έλληνες στη Super League, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν την πιθανότητα επιτυχίας με την εθνική ομάδα. Τελικά, πρέπει να πιστεύεις σε μια μέθοδο και να μην αποκλίνεις. Προκειμένου να μπορείς να έχεις επιτυχία, πρέπει όλοι να συμφωνούν. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την ευκαιρία που μου δόθηκε να προπονήσω την εθνική ομάδα. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλο το επιτελείο και όλους τους παίκτες που έδωσαν τα πάντα και δημιούργησαν ένα φανταστικό γκρουπ και ένα περιβάλλον υψηλής απόδοσης». 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ