Πλήγμα στην άρση βαρών- Στο φως νέες υποθέσεις ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Πλήγμα στην άρση βαρών- Στο φως νέες υποθέσεις ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου Facebook Twitter
0

Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η άρση βαρών, με την ανακοίνωση ότι πέντε αθλητές, εκ των οποίων δύο Ολυμπιονίκες, βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, κατόπιν επανεξέτασης των δειγμάτων τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012.

Ο Ουκρανός Ολέξι Τορόκτι, νικητής στην κατηγορία των 105 κιλών, κινδυνεύει να χάσει το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ «ντοπέ» πιάστηκε και ο Ουζμπέκος Ρουσλάν Νουρουντίνοφ, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στην ίδια κατηγορία το 2016 στο Ρίο.

Στα δείγματα αμφοτέρων ανιχνεύθηκε τεστοστερόνη πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Ακόμη ένας αθλητής που κινδυνεύει να χάσει το μετάλλιό του είναι ο Αζέρος Βαλεντίν Χριστόφ, ο οποίος στο Λονδίνο είχε ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 56κ. Ο

Οι δύο αθλητές που αναφέρονται στην ανακοίνωση της IWF, η Μελίνε Νταλουζιάν από την Αρμενία και ο Μικαλάι Νοβικάου από τη Λευκορωσία, δεν είχαν κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2012.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM