Πλαστογραφία σε αγώνα ποδοσφαίρου Κ14 στον Πειραιά

Πλαστογραφία σε αγώνα ποδοσφαίρου Κ14 στον Πειραιά Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Πριν από μερικούς μήνες, παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών διεκδίκησαν τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΠΣ Πειραιά στην αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία.

Ο τελικός που έγινε στα τέλη Απριλίου στο γήπεδο «Παντελής Νικολαϊδης» της Νίκαιας ανέδειξε νικητή τον Πανφαληρικό και μάλιστα με το επιβλητικό 5-1 επί του Παντζιτζιφιακού.

Λίγες εβδομάδες μετά η ΕΠΣ Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατακύρωσε τον τελικό Κ14 στον Παντζιτζιφιακό με 3-0 α.α. ενώ τιμώρησε με αυστηρότατη ποινή τον εκπρόσωπο της ακαδημίας «Diamonds» Πανφαληρικού, Διαμαντή Αθανασίου για παραβάσεις του άρθρου 21 παρ. 2 β. του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Η ουσία και το πρωτοφανές της υπόθεσης βρίσκεται στην παράβαση των κανονισμών που προβλέπει το άρθρο 21. Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στην πλαστογραφία επίσημων εγγράφων και σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με την ΕΠΣ Πειραιά επιβεβαιώθηκε ότι ακριβώς αυτό ήταν και το αντικείμενο της έρευνας.  

To ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου που εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα “ stoplekto” αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Κάποιοι από τους παίκτες του Παντζιτζιφιακού κατήγγειλαν ότι το Νο 9 των αντιπάλων δεν είναι αυτός που το όνομά του αναγράφεται στο φύλλο αγώνα, καθώς τον γνώριζαν από το σχολείο».  Οι άνθρωποι του Παντζιτζιφιακού ζήτησαν από τον διαιτητή να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Πράγματι, ο διαιτητής έλεγξε το δελτίο του νεαρού ποδοσφαιριστή του Πανφαληρικού, ο οποίος απάντησε σωστά για τα στοιχεία του, όταν ρωτήθηκε. Όμως, οι αντίπαλοι επέμεναν ότι δεν είναι αυτός και υποστήριζαν ότι έχει αλλάξει τη φωτογραφία πάνω στο δελτίο. Έτσι, ο Παντζιτζιφιακός κατέθεσε ένσταση για πλαστογραφία εγγράφου και τελικά δικαιώθηκε!   

Όλα αυτά σε αγώνα Κ14 δηλαδή μεταξύ παιδιών της Α΄ και της Β΄ γυμνασίου. Στον Διαμαντή Αθανασίου επιβλήθηκε παραδειγματική τιμωρία, με ποινή απαγόρευσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα των υποδομών της ΕΠΣ Πειραιά για δύο χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Ο Πειθαρχικός Κώδικας προβλέπει ποινή τουλάχιστον 12 μηνών και ελάχιστο πρόστιμο 500 ευρώ, εφόσον αξιωματούχος ομάδας πλαστογραφεί ή παραποιεί έγγραφο ή χρησιμοποιεί εν γνώσει του παραποιημένο έγγραφο.

Επίσης, 500 ευρώ πρόστιμο καλείται να πληρώσει ο Πανφαληρικός που επέστρεψε το κύπελλο του πρωταθλητή και τα μετάλλια που απονεμήθηκαν στα παιδιά, ενώ με 3 αγωνιστικές τιμωρήθηκε ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που ανήκει στο σωματείο αλλά σε μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία.

Πηγή: ΑΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Αθλητισμός / Ισπανία: Οι παίκτες της La Liga ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή αγώνα στη Φλόριντα

Η απόφαση της λίγκας να διεξαχθεί ο αγώνας Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ στις 20 Δεκεμβρίου στο Hard Rock Stadium του Μαϊάμι, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τους προπονητές των ομάδων
LIFO NEWSROOM
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Αθλητισμός / Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η Ελλάδα γίνεται ξανά το κέντρο του κόσμου

Η Ολυμπιακή Φλόγα, το φως που δεν σβήνει ποτέ, θα ανάψει ξανά στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει Λαμπαδηδρομία εννέα ημερών πριν καταλήξει στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στη συνέχεια ταξιδέψει στην Ιταλία
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM