Τέσσερις αθλητές έφτασαν κωπηλατώντας από το Σαν Φρανσίσκο στη Χαβάη, μέσα σε κάτι περισσότερο από 30 ημέρες, καταρρίπτοντας ρεκόρ.  

 

Ο Τζέισον Κάλντγουελ, ο Ντάνκαν Ρόι, ο Άνγκους Κόλινγκς και ο Τζόρνταν Σάλτγουορθ κάλυψαν τα 2.400 ναυτικά μίλια σε 30 ημέρες, 7 ώρες και 30 λεπτά. Έτσι συνέτριψαν το προηγούμενο ρεκόρ- κατά πάνω από μία εβδομάδα- το οποίο ήταν 39 ημέρες, 9 ώρες και 56 λεπτά και είχε σημειωθεί το 2016. 

 

Το ρεκόρ σημειώθηκε στο πλαίσιο του Great Pacific Race, ενός αγώνα κωπηλασίας στον οποίο πληρώματα που κωπηλατούν σε βάρδιες ανά δύο άτομα κοντράρονται με ίδιες βάρκες, δίχως να έχουν εξωτερική υποστήριξη. 

 

 

Η τετράδα πέτυχε το ρεκόρ χωρίς να κάνει ούτε ένα διάλειμμα αυτές τις 30 ημέρες, κωπηλατώντας ανά δύο κάθε φορά σε δίωρες βάρδιες. Η κωπηλασία ήταν το εύκολο κομμάτι και τα δίωρα διαλείμματα το δύσκολο, λέει ο Κάλντγουελ, εξηγώντας ότι τότε έπρεπε να βρουν τρόπο να φάνε, να κοιμηθούν και να παραμείνουν υγιείς και καθαροί. 

 

Πήγαν κωπηλατώντας από το Σαν Φρανσίσκο στη Χαβάη σε 30 ημέρες- «Το δύσκολο ήταν όταν δεν κάναμε κουπί»
Πηγή φωτό Facebook

 

Πήγαν κωπηλατώντας από το Σαν Φρανσίσκο στη Χαβάη σε 30 ημέρες- «Το δύσκολο ήταν όταν δεν κάναμε κουπί»
Πηγή φωτό Facebook

 

«Το θέμα είναι η συντήρηση του σώματός σου. Σου λείπει ο ύπνος, δεν τρέφεσαι καλά, αφυδατώνεσαι. Έχεις πληγές παντού, κατάγματα κόπωσης στα πλευρά», εξηγεί ο Κάλντγουελ και συμπληρώνει:  

 

«Όλοι έχουν τραυματισμούς που απλά χειροτερεύουν. Ουσιαστικά προσπαθείς να αντέξεις. Το σώμα σου προσπαθεί να αντέξει μέχρι να φτάσεις στον τερματισμό». 

 

Οι τέσσερις αθλητές πριν και μετά τον αγώνα

 

Με πληροφορίες από AP