Πέθανε ο Μιγκέλ Φαλάσκα, θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ

Πέθανε ο Μιγκέλ Φαλάσκα, θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ Facebook Twitter
0

Πέθανε ο Μιγκέλ Φαλάσκα, θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ, σε ηλικία 47 ετών από ανακοπή καρδιάς. 

Ο Μιγκέλ Φαλάσκα είχε γεννηθεί το 1973 στην Αργεντινή, χώρα καταγωγής του πατέρα του. Η μητέρα του ήταν Ισπανίδα. Ο Φαλάσκα διατέλεσε μέλος της εθνικής Ισπανίας το διάστημα 1993-2009. Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2007 όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ακολούθησε η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου το 2009 και είχε προηγηθεί η κατάκτηση του χάλκινου το 2005.

Στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής Ισπανίας και ισάριθμες Πολωνίας. Ο Μιγκέλ Φαλάσκα είχε κατακτήσει το Champions League με τη Σκρα Μπελχάτοφ το 2010, ενώ έχει πάρει πολλούς ακόμα συλλογικούς και εθνικούς τίτλους. 

Πέθανε ο Μιγκέλ Φαλάσκα, θρύλος του παγκόσμιου βόλεϊ Facebook Twitter
ΕΡΑ - Ο Μιγκέλ Φαλάσκα στο Τόκιο το 2007

Ο Μιγκέλ Φαλάσκα ανέλαβε προπονητής της Σκρα το 2013 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας, ενώ το 2016 ανέλαβε και την εθνική Τσεχίας. Τον Μάιο 2016 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ιταλική Μόντσα. Υπέστη το πρωί καρδιακή προσβολή στην πόλη Βαρέζε της Ιταλίας. Την προηγούμενη μέρα είχε παραβρεθεί στον γάμο του βοηθού του και αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Ήταν πατέρας δύο παιδιών. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ