Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Τζούνης - «Μάνα, τα καταφέραμε»

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Τζούνης - «Μάνα, τα καταφέραμε» Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό δισκοβολίας στην κατηγορία F56 των Παραολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι. 

Ο Έλληνας δισκοβόλος θα βρεθεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς στην 5η ρίψη του, έστειλε τον δίσκο του στα 41 μέτρα και 32 εκατοστά, ενώ οι υπόλοιπες προσπάθειες του Τζούνη μετρήθηκαν στα 39.14μ, 39,90μ και 37,87μ, ενώ είχε και δύο άκυρες.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος, Κλοντινέϊ Ντο Σάντος Μπατίστα με 46.86μ και το αργυρό, ο Ινδός, Γιογκές Κατούνια με 42.22 μέτρα.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας Παραολυμπιονίκης, δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:  «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Θέλω να πω: «Μάνα, τα καταφέραμε»! Ήταν ένας στόχος μου, να γίνω Παραολυμπιονίκης με μετάλλιο. Και ήθελα πρώτα απ' όλα να αποδείξω στον εαυτό μου, ότι όλα όσα έκανα μετά το Τόκιο, δεν πήγαν χαμένα. Γιατί τέσσερα χρόνια, δεν είναι λίγα. Έκανα πολύ σκληρή δουλειά. Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και όλοι ήμασταν κοντά στις επιδόσεις. Είχα άγχος για τις άκυρες βολές, όπως συνέβη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και οι συνθήκες αυτού του αγώνα, ήταν ιδιαίτερες. Ήλθα με ευρωπαϊκό ρεκόρ, καλύτερο από την επίδοση του αθλητή που πήρε το αργυρό μετάλλιο, αλλά υπήρχε το άγχος και οι ιδιαίτερες συνθήκες. Ήλθε να με δει η οικογένεια μου και ήθελα να τους κάνω υπερήφανους. Ευχαριστώ Ελλάδα»!

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM
Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει από πουθενά, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

Αθλητισμός / Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

H ανερχόμενη αθλήτρια του ελληνικού στίβου έχει μάθει να μην αφήνει το παρελθόν να την κρατά πίσω, τροφοδοτείται από το συναίσθημα, έχει στόχο τους Ολυμπιακούς και ζωγραφίζει παντού, ακόμα και στο δέρμα της.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ