Παίκτης του Άγιαξ που είχε πέσει σε κώμα επέστρεψε σπίτι του 2,5 χρόνια μετά

Παίκτης του Άγιαξ που είχε πέσει σε κώμα επέστρεψε σπίτι του 2,5 χρόνια μετά Facebook Twitter
0

Δυόμισι χρόνια αφότου υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια αγώνα και τέθηκε σε τεχνητό κώμα, ο παίκτης του Άγιαξ Αμπντελχάκ Νούρι επέστρεψε σπίτι του.

Ήταν 8 Ιουλίου του 2017 όταν ο Ολλανδο-μαροκινός μέσος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια φιλικού ματς μεταξύ του Άγιαξ και της Βέρντερ Βρέμης στην Αυστρία. Η καρδιακή ανακοπή που διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί του προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη και τέθηκε σε τεχνητό κώμα. 

Τον Αύγουστο του 2018 η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε και βγήκε από το κώμα, επικοινωνώντας με τα αγαπημένα του πρόσωπα «με τα βλέφαρα», χωρίς να μπορεί να κινήσει το σώμα του. Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα, ο 22χρονος μέσος της ολλανδικής ομάδας έχει επιστρέψει σπίτι του.

Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, προσπαθεί να επικοινωνήσει με μικρές χειρονομίες, ωστόσο δεν μπορεί να μιλήσει ή να περπατήσει. «Πάει καλά με τον Appie (Abdelhak). Αν είναι καλό αυτό; Επανήλθε, έχει τις αισθήσεις του και τρώει, αλλά δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι. Στις καλές φάσεις του υπάρχει κάποιου είδους επικοινωνία, κουνά τα φρύδια του. Δεν μπορεί να το κάνει για πολύ, φαίνεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια» τόνισε στην ολλανδική «De Telegraaf» ο αδερφός του 22χρονου, Αμπντεραχίμ. 

«Ο Appie έχει συνείδηση τού πού βρίσκεται. Είναι καλό για εκείνον να βρίσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον με την οικογένειά του. Του μιλάμε και βλέπουμε μαζί ποδόσφαιρο, κάτι που του αρέσει» προσθέτει ο αδερφός του.

«Πιστεύουμε πως είναι ένα θαύμα, είναι σκληρή δοκιμασία για εμάς, όμως συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στόχος μας είναι να βελτιωθεί η κατάσταση του Appie. Και θα τον φροντίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε» συμπληρώνει ο πατέρας του 22χρονου, Μοχάμεντ.

Ο Νούρι ήταν «παιδί» του Άγιαξ που είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες του για να ενταχθεί, χρόνια μετά, στην ομάδα.

Με πληροφορίες από SkySport

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ