Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Αθλήτρια λιποθύμησε στην πισίνα, έπεσε στο νερό η προπονήτριά της

Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Αθλήτρια λιποθύμησε στην πισίνα, έπεσε στο νερό η προπονήτριά της Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Στιγμές αγωνίας εκτυλίχθηκαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, όταν αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης λιποθύμησε μέσα στην πισίνα και η προπονήτριά της έπεσε στο νερό για να την σώσει. 

Η Ανίτα Αλβαρέζ έχασε τις αισθήσεις της μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της στον τελικό του ελεύθερου, στο σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια άρχισε να βυθίζεται προς τον πάτο της πισίνας, όταν η προπονήτριά της Άντρεα Φουέντες πήδηξε στο νερό. «Ήταν τρομακτικό. Έπρεπε να πηδήξω γιατί δεν το έκαναν οι ναυαγοσώστες», δήλωσε η προπονήτρια της αμερικανικής ομάδας σύμφωνα με τη Marca. «Τρόμαξα, επειδή είδα ότι δεν ανέπνεε, αλλά τώρα είναι πολύ καλά», συμπλήρωσε.

Η Φουέντες ανέβασε την Αλβαρέζ στην επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου μετέφερε την αθλήτρια στην άκρη της πισίνας, ενώ αθλητές και φίλαθλοι παρακολουθούσαν με αγωνία. Από εκεί, η 25χρονη μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του κολυμβητηρίου και αργότερα η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε πως είναι καλά. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Φουέντες, η Αλβαρέζ λιποθύμησε εξαιτίας της προσπάθειας που κατέβαλε κατά τη διάρκεια του προγράμματός της. «Είχε νερό στους πνεύμονές της, όταν άρχισε να αναπνέει ξανά όλα ήταν εντάξει», είπε.

«Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πέσουν στο νερό, αλλά δεν κατάλαβαν τι είπα, ή δεν το άκουσαν. Δεν ανέπνεε… μπήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, λες και ήταν τελικός Ολυμπιακών αγώνων», συμπλήρωσε η προπονήτρια, που ως αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης είχε κατακτήσει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια. 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Αθλήτρια λιποθύμησε στην πισίνα, έπεσε στο νερό η προπονήτριά της Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Σύμφωνα με την προπονήτρια, η Αλβαρέζ θα ξεκουραστεί σήμερα και ελπίζει να αγωνιστεί στο ομαδικό την Παρασκευή, αφού υποβληθεί σε εξετάσεις. Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της 25χρονης σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα λιποθύμησε και πέρυσι κατά τη διάρκεια αγώνων. 

«Ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ. Απλά, πίεσε τον εαυτό της στα όρια και τα βρήκε. Αλλά είναι ΟΚ και οι γιατροί λένε ότι είναι καλά», έγραψε η Φουέντες στο Instagram αναφερόμενη στην Αλβαρέζ. 

«Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει σε άλλα αθλήματα: στην ποδηλασία, τον μαραθώνιο, τον στίβο… κάποιοι δεν φτάνουν στον τερματισμό και άλλοι τερματίζουν μπουσουλώντας ή λιποθυμούν. Το δικό μας άθλημα είναι επίσης πολύ δύσκολο», συμπλήρωσε. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM
Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει από πουθενά, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

Αθλητισμός / Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

H ανερχόμενη αθλήτρια του ελληνικού στίβου έχει μάθει να μην αφήνει το παρελθόν να την κρατά πίσω, τροφοδοτείται από το συναίσθημα, έχει στόχο τους Ολυμπιακούς και ζωγραφίζει παντού, ακόμα και στο δέρμα της.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM