Παγκόσμιο Γυμναστικής: Στον τελικό ο Λευτέρης Πετρούνιας

Παγκόσμιο Γυμναστικής: Στον τελικό ο Λευτέρης Πετρούνιας Facebook Twitter
0

«Αυλαία» σήμερα στο Μόντρεαλ για το 47ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε τις διαθέσεις του.

Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης μπήκε στον προκριματικό των κρίκων με τον αέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή και σε ένα πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30 απέσπασε 15,400 βαθμούς. Αυτό τον φέρνει μέχρι στιγμής στην 1η θέση του αγωνίσματος και ουσιαστικά του δίνει από τώρα την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια, αν και θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι τέσσερις όμιλοι των προκριματικών.


Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο βαθμός του Πετρούνια είναι ανάλογος ή και καλύτερος από εκείνους που είχε στους αντίστοιχους προκριματικούς των προηγούμενων φετινών αγώνων του, που ήταν 15,333 β. στο Παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, 15,366 β. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ και 15,450 β. στο πρόσφατο Τσάλεντζ Καπ του Παρισιού.

Στο ίδιο αγώνισμα των κρίκων, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, συγκέντρωσε 14,300 βαθμούς σε πρόγραμμα με συντελεστή 6,20, βαθμολογία που του αφήνει μικρά περιθώρια πρόκρισης.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ