«Οργή» ΠΑΟΚ για την τροπολογία: Θα φτάσουμε στο CAS

«Οργή» ΠΑΟΚ για την τροπολογία: Θα φτάσουμε στο CAS Facebook Twitter
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
4

Την απόφασή της να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την υπερψήφιση τροπολογίας για την πολυϊδιοκτησία και απειλεί πως θα φτάσει μέχρι το CAS απαιτώντας «τη νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσιεύθηκε λίγα λεπτά μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που μετατρέπει τον υποβιβασμό σε αφαίρεση βαθμών, και κάνει λόγο για «φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση» με την οποία εξασφαλίζεται το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό. «Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν», αναφέρει η ΠΑΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στη βουλή υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο, με ψήφους 156 υπέρ και 90 κατά. Με την τροπολογία, η οποία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, προβλέπεται ότι «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

«Ο στιγματισμός και η μείωση της αξιοπρέπειάς μας, θα είχε ως ιδανικό επιμύθιο την κλοπή του πρωταθλήματος και την απονομή του στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο αυτοσκοπός, άλλωστε. Από τη μια πλευρά να προσπαθούν να εμφανιστούν ως δήθεν σωτήρες του ΠΑΟΚ κι από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση.

Ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός, δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του προσάπτουν. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κηλιδώσει την 94χρονη ιστορία μας και η νομοθετική ρύθμιση μας είναι εντελώς αδιάφορη, δε μας χρειάζεται. Γι αυτόν το λόγο, θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα μέχρι το CAS και απαιτούμε νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης.»

Η τροπολογία

Συγκεκριμένα στην τροπολογία που υπερψηφίστηκε και βάσει της οποίας θα αποφασίσουν τα ποδοσφαιρικά όργανα για τις τιμωρίες ΠΑΟΚ και Ξάνθη αναφέρονται τα εξής: «Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή όποιου έχει έννομο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης. Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου η ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις».

Αφού γνωμοδοτήσει εκ νέου η ΕΕΑ, η υπόθεση θα φτάσει στο πρωτοβάθμιο όργανο της Super League για να επιβληθούν οι ποινές. Οι ομάδες που θα τιμωρηθούν αλλά και όσες διατηρούν έννομο συμφέρον μπορούν να προσβάλουν την απόφαση και, σε αυτή την περίπτωση, το θέμα θα οδηγηθεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, με τελική κατάληξη το CAS.

Αθλητισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Ζητάνε και ρέστα τώρα. Απτό παράδειγμα του τι έπεται όταν υποκρύπτεις σε εξευτελιστικούς εκβιασμούς. Να το έχει υπόψιν της η Κυβέρνηση και όσον αφορά τον Ερντογάν.
Οταν μολις γλυτωσες τον υποβιβασμο με αλλαγη του νομου μεσα σε μια.μερα, για ...λογους εθνικης ενοτητας(!), και πας να βγεις κι απο πανω!Για το θεαθηναι βεβαια γιατι αν πανε στο cas θα τους ριξουν στην Γ' Εθνικη γιατι το cas δεν αστειευεται...