Υπερψηφίστηκε με 156 «ναι» η τροπολογία για το ποδόσφαιρο, με ονομαστική ψηφοφορία Βουλή. 

 

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έκτακτη, κυβερνητική τροπολογία για το ποδόσφαιρο που ακολούθησε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ΕΕΑ είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, λόγω του καθεστώτος πολυϊδιοκτησίας τους. 

 

Δύο απουσίες από τη ΝΔ που είχε ζητήσει κομματική πειθαρχία 

 

Η ψηφοφορία, η οποία έγινε ηλεκτρονικά και από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της. Απόντες από τη ΝΔ ήταν δύο βουλευτές, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Βαγιωνάς από την Χαλκιδική. Ο κ. Βαγιωνάς έστειλε επιστολή πως, αν βρισκόταν στη Βουλή θα υπερψήφιζε. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έστειλε επιστολή. 

 

Στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές. Από αυτούς 156 ψήφισαν «ναι», οι 90 «όχι» - ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης - ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».

 

Πριν καν η εισήγηση κριθεί από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της Superleague η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την σχετική τροπολογία, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2019. Στην τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών για τις εμπλεκόμενες ομάδες.

 

«Πρόκειται για μία πολιτική λύση. Είναι μια σημαντική τροπολογία και θα έπρεπε οι βουλευτές να το ψηφίσουν», δήλωναν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στο LiFO.gr. 

 

«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Δεν μας αφορά αν διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ γιατί αφαιρούνται βαθμοί ούτε αν διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός γιατί δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ», σύμφωνα με άλλες κυβερνητικές πηγές που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr