Οπαδοί της Φενέρμπαχτσε φώναζαν το όνομα του Πούτιν σε ματς με την Ντινάμο Κιέβου- Έρευνα της UEFA

Οπαδοί της Φενέρμπαχτσε φώναζαν το όνομα του Πούτιν σε ματς με την Ντινάμο Κιέβου- Έρευνα της UEFA Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οπαδοί της Φενέρμπατχτσε φώναζαν το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του ματς κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, για τα προκριματικά του Champions League. 

Η ουκρανική ομάδα προκρίθηκε χάρη σε γκολ που έβαλε στις καθυστερήσεις, για να κερδίσει με 2-1 τον επαναληπτικό που έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Στο πρώτο ματς, που διεξήχθη στην Πολωνία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, είχε λήξει ισόπαλο (0-0). 

Η συμπεριφορά των οπαδών της Φενέρμπαχτσε προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις στα social media και η UEFA άνοιξε έρευνα για το συμβάν. Οι υποστηρικτές των γηπεδούχων φέρεται να ξεκίνησαν να φωνάζουν το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ο Βιτάλι Μπουγιάλσκι πανηγύρισε όταν άνοιξε το σκορ. 

«Ο επιθεωρητής της UEFA αρμόδιος για τη δεοντολογία και την πειθαρχία θα διενεργήσει πειθαρχική έρευνα αναφορικά με τη φερόμενη απρεπή συμπεριφορά των υποστηρικτών της Φενέρμπαχτσε», ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 

Από την πλευρά της, η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται την αντίδραση «κάποιων» υποστηρικτών της, η οποία «δεν αντιπροσωπεύει ποτέ τη στάση και τις αξίες του συλλόγου μας». Επίσης, σημείωσε ότι είναι «άδικο» να αποδοθεί αυτή η συμπεριφορά σε όλους τους υποστηρικτές της. 

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Άγκυρα, Βασίλ Μπόντναρ, εξέφρασε τη θλίψη του για τα συνθήματα των Τούρκων οπαδών. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα δίκαιο παιχνίδι. Η Ντινάμο Κιέβου ήταν πιο δυνατή χθες», έγραψε στα social media μια μέρα μετά το ματς. 

«Είναι πολύ λυπηρά τα υποστηρικτικά λόγια των οπαδών της Φενέρμπαχτσε υπέρ του Ρώσου δολοφόνου και επιτιθέμενου, που βομβαρδίζει τη χώρα μας. Είμαι ευγνώμων στους Τούρκους πολίτες που δείχνουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και για την ευαισθησία που έδειξαν για τις απρεπείς ενέργειες των οπαδών», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ