Ολυμπιονίκης πούλησε το ασημένιο μετάλλιό της για να πληρώσει την εγχείρηση ενός μωρού

Ολυμπιονίκης πούλησε το ασημένιο μετάλλιό της για να πληρώσει την εγχείρηση ενός μωρού Facebook Twitter
H Μαρία Αντρέιτσικ δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ)
0

H Μαρία Αντρέιτσικ δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στον ακοντισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (64.61μ.), προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπι να υποβληθεί ένα αγόρι οκτώ μηνών.

 Η Πολωνή ακοντίστρια, η οποία είχε καταταγεί τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, είχε η ίδια αναρρώσει από καρκίνο των οστών μετά από διάγνωση της το 2018 και συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στην πρόσφατη διοργάνωση του Τόκιο.

Η 25χρονη ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου και έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που βρήκε κατά την αναζήτησή της.

Ολυμπιονίκης πούλησε το ασημένιο μετάλλιό της για να πληρώσει την εγχείρηση ενός μωρού Facebook Twitter
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ


 
Ο έρανος ήταν για τον Μιλόσεκ, ένα μωρό οκτώ μηνών από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

 Η Μαρία Αντρέιτσικ αποφάσισε να δημοπρατήσει το ασημένιο μετάλλιο της, προκειμένου να συγκεντρωθούν μόνο από αυτή την κίνηση τουλάχιστον τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.

Τη Δευτέρα, η Αντρέιτσικ επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.

Ολυμπιονίκης πούλησε το ασημένιο μετάλλιό της για να πληρώσει την εγχείρηση ενός μωρού Facebook Twitter
Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάλιστα η αλυσίδα Zadka, με περισσότερα από 7.000 καταστήματα, επέστρεψε το ασημένιο μετάλλιο στην αθλήτρια μετά τον πλειστηριασμό. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM