Θετικές στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν τρεις αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν στο Τόκιο, για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως συμμετοχή της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης αποσύρεται από τους αγώνες. 

 

Όπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση, οι αθλήτριες δεν έχουν εμφανή συμπτώματα και αποχώρησαν από το Ολυμπιακό Χωριό προκειμένου να μείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

 

Παράλληλα, σημειώνει η ΕΟΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω του πρώτου κρούσματος που υπήρξε, η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής.

 

Να σημειωθεί πως όλα τα μέλη της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης πήγαν στο Τόκιο με αρνητικά τεστ, ενώ σε νέα τεστ που υποβλήθηκαν από τις ιαπωνικές αρχές, επίσης εμφάνισαν αρνητικά αποτελέσματα.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε.

 

Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας. H συγκεκριμένη ομάδα από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους.

 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης.

 

Η ΕΟΕ είναι συνεχώς στο πλευρό των αθλητριών και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια».