Ολυμπιακοί αγώνες: Με ένα άλμα «έφυγε» για τον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου- «Στόχος το μετάλλιο» (Βίντεο)

Ολυμπιακοί αγώνες: Με ένα άλμα «έφυγε» για τον τελικό του μήκους ο Τεντόγλου- «Στόχος το μετάλλιο» (Βίντεο) Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ο Μίλτος Τεντόγλου με συνοπτικές διαδικασίες πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του μήκους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ένα άλμα του αρκούσε. 

Ο 23χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και κορυφαίος άλτης στον κόσμο φέτος στο αγώνισμα προσγειώθηκε στα 8,22 στην πρώτη του προσπάθεια στον προκριματικό. Έτσι, έπιασε γρήγορα το όριο πρόκρισης στον τελικό (8,15 μ.), που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (04:20). 

Ο Τεντόγλου πήγε στο Τόκιο ως φαβορί, με την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, καθώς έχει φτάσει στα 8,60 μέτρα. Στον προκριματικό- που είναι σε εξέλιξη- ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία προσγειώθηκε στα 8,50 μ., για να γίνει ο δεύτερος καλύτερος φέτος στον κόσμο.  

Μετά τον προκριματικό, ο Τεντόγλου επανέλαβε ότι στόχος του είναι να βρεθεί στο βάθρο, ενώ συμπλήρωσε ότι νιώθει πως μπορεί και εκείνος να φτάσει στα 8,50 μ., στον τελικό. 

«Ήθελα να κάνω ένα ασφαλές άλμα σήμερα, να μην κουραστώ. Ο τελικός είναι άλλος αγώνας», δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ. 

Όταν ρωτήθηκε για το 8,50 μ. που σημείωσε ο Ετσεβαρία, απάντησε: «Όπως είδα τον εαυτό μου σήμερα, μπορώ να το κάνω. Θα είναι μάχη, πιστεύω ότι μέσα στον αγώνα μπορώ να κάνω 8,50 μ.». 

Παράλληλα, δεν έκρυψε ότι στο μυαλό του είναι το Ολυμπιακό μετάλλιο. «Στόχος μου είναι ένα μετάλλιο, δεν με ενδιαφέρει το χρώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ