Ολυμπιακοί αγώνες: Γκάφα της Πολωνίας, έστειλε περισσότερους κολυμβητές στο Τόκιο- 6 γύρισαν πίσω

Ολυμπιακοί αγώνες: Γκάφα της Πολωνίας, έστειλε περισσότερους κολυμβητές στο Τόκιο- 6 γύρισαν πίσω Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Σε απίστευτη γκάφα υπέπεσε η ομοσπονδία κολύμβησης της Πολωνίας, με αποτέλεσμα να στείλει περισσότερους αθλητές στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Όταν διαπιστώθηκε το λάθος, έξι κολυμβητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Πολωνία από την Ιαπωνία, εξοργισμένοι καθώς είδαν να καταρρέει το όνειρό τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Η Πολωνία επέλεξε αρχικά 23 κολυμβητές, αλλά έπρεπε να τους μειώσει σε 17, με βάση τους κανονισμούς πρόκρισης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου. 

«Φανταστείτε να αφιερώνετε πέντε χρόνια από τη ζωής σας, παλεύοντας για μία ακόμη συμμετοχή στην πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση, παρατώντας προσωπική ζωή και δουλειά, θυσιάζοντας την οικογένεια και να καταλήγει η αφοσίωσή σας σε απόλυτο φιάσκο», έγραψε στο Facebook η Αλίτσια Τορτς, μία από τους έξι κολυμβητές που αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. 

Την οργή του εξέφρασε και ο Ματέους Χοβάνιετς, που επίσης γύρισε πίσω, με ανάρτηση στο Instagram. «Βαθιά σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη. Είναι μια παράλογη κατάσταση που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Στην πραγματικότητα, εύχομαι να ξυπνήσω τελικά από αυτό τον εφιάλτη», έγραψε. 

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας κολύμβησης, Πάβελ Σλομίνσκι, ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή εκείνων που γύρισαν πίσω. 

«Εκφράζω μεγάλη λύπη και πικρία για την κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβεί και οι αντιδράσεις των κολυμβητών, τα συναισθήματά τους, η επίθεση στην ομοσπονδία είναι κατανοητή και δικαιολογημένη», δήλωσε. 

Ο Σλομίνσκι απέδωσε το λάθος «στην επιθυμία να επιτραπεί σε όσο τον δυνατόν περισσότερους αθλητές και προπονητές να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες». Όμως, η πλειονότητα της πολωνικής κολυμβητικής ομάδας υπέγραψε ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητά την παραίτηση της διοίκησης έπειτα από την γκάφα. 

Με πληροφορίες από BBC


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM