Σε απίστευτη γκάφα υπέπεσε η ομοσπονδία κολύμβησης της Πολωνίας, με αποτέλεσμα να στείλει περισσότερους αθλητές στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες

 

Όταν διαπιστώθηκε το λάθος, έξι κολυμβητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Πολωνία από την Ιαπωνία, εξοργισμένοι καθώς είδαν να καταρρέει το όνειρό τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

 

Η Πολωνία επέλεξε αρχικά 23 κολυμβητές, αλλά έπρεπε να τους μειώσει σε 17, με βάση τους κανονισμούς πρόκρισης της Παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου. 

 

«Φανταστείτε να αφιερώνετε πέντε χρόνια από τη ζωής σας, παλεύοντας για μία ακόμη συμμετοχή στην πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση, παρατώντας προσωπική ζωή και δουλειά, θυσιάζοντας την οικογένεια και να καταλήγει η αφοσίωσή σας σε απόλυτο φιάσκο», έγραψε στο Facebook η Αλίτσια Τορτς, μία από τους έξι κολυμβητές που αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω. 

 

Την οργή του εξέφρασε και ο Ματέους Χοβάνιετς, που επίσης γύρισε πίσω, με ανάρτηση στο Instagram. «Βαθιά σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη. Είναι μια παράλογη κατάσταση που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Στην πραγματικότητα, εύχομαι να ξυπνήσω τελικά από αυτό τον εφιάλτη», έγραψε. 

 

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας κολύμβησης, Πάβελ Σλομίνσκι, ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή εκείνων που γύρισαν πίσω. 

 

«Εκφράζω μεγάλη λύπη και πικρία για την κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν έπρεπε να συμβεί και οι αντιδράσεις των κολυμβητών, τα συναισθήματά τους, η επίθεση στην ομοσπονδία είναι κατανοητή και δικαιολογημένη», δήλωσε. 

 

Ο Σλομίνσκι απέδωσε το λάθος «στην επιθυμία να επιτραπεί σε όσο τον δυνατόν περισσότερους αθλητές και προπονητές να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες». Όμως, η πλειονότητα της πολωνικής κολυμβητικής ομάδας υπέγραψε ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητά την παραίτηση της διοίκησης έπειτα από την γκάφα. 

 

Με πληροφορίες από BBC