Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο ψηλότερος Παραολυμπιονίκης στην ιστορία έχει ύψος 2.46 - Και πανηγυρίζει άλλο ένα «χρυσό» του Ιράν στο βόλεϊ

Ο ψηλότερος Παραολυμπιονίκης στην ιστορία έχει ύψος 2.46 - Και πανηγυρίζει άλλο ένα «χρυσό» του Ιράν στο βόλεϊ Facebook Twitter
Ο ψηλότερος Παραολυμπιονίκης στην ιστορία και δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο - Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Στα 2 μέτρα και 46 εκατοστά ο Morteza Mehrzadselakjani δεν θα έλεγε κανείς πως είναι το «μυστικό όπλο» της Εθνικής Ιράν στο βόλεϊ. 


Ο ψηλότερος Παραολυμπιονίκης στην ιστορία και δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, βοήθησε την ομάδα του να υπερασπιστεί τον τίτλο της, νικώντας με 3-1 τη Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο


Με επτά χρυσά από το 1988, ο νέος αυτός θρίαμβος είναι άλλη μια επιβεβαίωση της παγκόσμιας κυριαρχίας του Ιράν στο άθλημα

Ο Mehrzad, όπως τον αποκαλούν, σκόραρε 28 πόντους για το Ιράν, είχε δύο μπλοκ και κάρφωσε 25 φορές. 


Ο 33χρονος άρχισε να ασχολείται με την πετοσφαίριση καθιστών αθλητών για την εθνική ομάδα έξι μήνες πριν τους Παραολυμπιακούς του Ρίο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το πόσο θα άλλαζε τη ζωή του το άθλημα. 

Ο ψηλότερος Παραολυμπιονίκης στην ιστορία έχει ύψος 2.46 - Και πανηγυρίζει άλλο ένα «χρυσό» του Ιράν στο βόλεϊ Facebook Twitter
Η πετοσφαίριση καθιστών αθλητών άλλαξε τη ζωή του 33χρονου που πάσχει από μεγαλακρία - Πηγή φωτογραφίας: Getty Images


«Πριν αρχίσω να παίζω βόλεϊ καθιστών, καθόμουν στο σπίτι μου γιατί ντρεπόμουν για το ύψος μου» ανέφερε στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη του Ιράν στα ημιτελικά. 

Καθήμενος στο παρκέ με τα χέρια του σηκωμένα, ο Mehrzad φτάνει σε ύψος τα δύο μέτρα, κάτι που τον καθιστά πολύτιμο κομμάτι της ομάδας. 

Παρόλα αυτά, όπως παραδέχεται, νιώθει άβολα καθώς λόγω του ύψους του, συνήθως κερδίζει τη μερίδα του λέοντος της δημοσιογραφικής προσοχής και δημοσιότητας. 
 


«Είναι πολύ δύσκολο για μένα. Είμαι απλώς ψηλότερος από τους άλλους παίκτες της ομάδας, όμως όλοι μας είμαστε εξίσου σημαντικοί, καθώς ο καθένας παίζει το ρόλο του όσο καλύτερα μπορεί» λέει ο 33χρονος που διαγνώστηκε σε παιδική ηλικία με μεγαλακρία - μία κατάσταση που προκαλείται από την έκκριση περισσότερης από το φυσιολικό αυξητικής ορμόνης και χαρακτηρίζεται από παθολογική ανάπτυξη του σώματος. 

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ