Ο πρόεδρος της Σενεγάλης στηρίζει τον Ιντρισά Γκεγέ μετά τον σάλο για μποϊκοτάζ ματς κατά της ομοφοβίας

Ο πρόεδρος της Σενεγάλης στο πλευρό του Ιντρισά Γκεγέ μετά τον σάλο για μποϊκοτάζ σε ματς κατά της ομοφοβίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/IAN LANGSDON
0

Στήριξη στον Σενεγαλέζο ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν ΖερμένΙντρισά Γκεγέ, από τον πρόεδρο της χώρας του, Μακί Σαλ, μετά τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε η απόφασή του να μην αγωνιστεί σε παιχνίδι με μήνυμα κατά της ομοφοβίας.

Οι παίκτες εμφανίστηκαν στο γήπεδο με φανέλες με αριθμούς στα χρώματα του ουράνιου τόξου, αλλά ο Γκεγέ αποφάσισε να απέχει για να μην τη φορέσει, όπως μεταφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

Ο προπονητής της ομάδας Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ενημέρωσε τους δημοσιογράφους πως δεν θα μετάσχει «για προσωπικούς λόγους». 

Το Εθνικό Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FFF) κάλεσε τον ποδοσφαιριστή σε εξηγήσεις για το, φημολογούμενο, μποϊκοτάζ που έκανε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου. 

Παράλληλα, το Rouge Direct, ομάδα που μάχεται κατά της ομοφοβίας στον αθλητισμό, απαίτησε από τις γαλλικές ποδοσφαιρικές αρχές να επιβάλουν κυρώσεις στον Γκεγέ. Ίδια και η θέση της πολιτικού Βαλερί Πεκρές, η οποία ζήτησε, επίσης, τιμωρία του. 

«Οι ποδοσφαιριστές ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, και ιδίως εκείνοι της Παρί Σεν Ζερμέν, αποτελούν πρότυπα για τους νέους μας. Έχουν καθήκον να αποτελούν παράδειγμα. Η άρνηση του Ιντρισά Γκεγέ να συμμετάσχει στον αγώνα κατά της ομοφοβίας δεν θα μπορούσε να μείνει χωρίς κυρώσεις» έγραψε στο Twitter. 

Στήριξη από τον Σενεγαλέζο πρόεδρο

Ο Σενεγαλέζος πρόεδρος, ωστόσο, εξέφρασε τη στήριξή του στον Γκεγέ. 

«Υποστηρίζω τον Ιντρισά Γκεγέ. Οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις (σ.σ. είναι μουσουλμάνος) πρέπει να γίνουν σεβαστές» ανέφερε. 

Η στάση αυτή του Σαλ βρήκε σύμφωνο και μεγάλο μέρος της κοινωνίας της χώρας της δυτικής Αφρικής, όπου ο πληθυσμός είναι στην πλειονότητά του μουσουλμανικός.

Στη Σενεγάλη οι σχέσεις με άτομα του ιδίου φύλου τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.  

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM