Ο Josh Cavallo, παίκτης της Adelaide United έκανε come out ως γκέι κι έγινε ο μοναδικός ανοιχτά ομοφυλόφιλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής παγκοσμίως σε κορυφαία κατηγορία. 

 

Την ανακοίνωση έκανε μέσω βίντεο και ανοιχτής επιστολής στα social media, όπου μεταξύ άλλων λέει ότι «ένιωσε επιτέλους άνετα» να μιλήσει και ελπίζει το άνοιγμα για την σεξουαλικότητά του να εμπνεύσει άλλους με ίδιες δυσκολίες. 

 

Όπως εξηγεί, ζούσε «μια διπλή ζωή» και «κρυβόταν από αυτό που πραγματικά είναι». «Υπάρχει κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ με όλους σας. Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι», λέει στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό Twitter της Adelaide United. 

 

 

Ο 21χρονος μέσος είπε πως η προσπάθεια να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του ενώ ζούσε «διπλή ζωή» υπήρξε εξαντλητική και ότι πέρασε τη ζωή του «κρύβοντας ποιος πραγματικά είμαι» για να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

 

«Ήταν ολόκληρο ταξίδι να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την απόφασή μου να κάνω come out. Πάλευα με τη σεξουαλικότητά μου εδώ και έξι χρόνια και χαίρομαι που πλέον μπορώ να ηρεμήσω», σημείωσε σε προσωπικό μήνυμα στα social media. 

 

Και συνέχισε: «Μεγαλώνοντας πάντα ένιωθα την ανάγκη να κρύβω τον εαυτό μου γιατί ντρεπόμουν – ντρεπόμουν που δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που αγαπούσα και να είμαι γκέι. Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν». 

 

 

Όπως λέει, φοβόταν μήπως το come out έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα του και πρόσθεσε ότι, ως γκέι ποδοσφαιριστής, γνώριζε «άλλους παίκτες που ζουν στη σιωπή».

 

«Θέλω να βοηθήσω να αλλάξει αυτό», σημειώνει. «Θέλω να δείξω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και αξίζουν το δικαίωμα να είναι ο αυθεντικός εαυτός τους. Είναι φοβερό να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γκέι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που παίζουν ακόμη, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον».

 

 

Υπενθυμίζεται πως το 2019, ο πρώην παίκτης των Newcastle Jets, Andy Brennan, έγινε ο πρώτος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της Αυστραλίας που έκανε come out ενώ ήταν ακόμη ενεργός παίκτης. Τώρα παίζει για την ημι-επαγγελματική ομάδα Hume City.

 

Αρκετοί ποδοσφαιριστές πρώτης κατηγορίας έχουν κάνει come out, ωστόσο όταν τελείωσαν την καριέρα τους, ανάμεσά τους ο Thomas Hitzlsperger, πρώην παίκτης της Aston Villa Στουτγάρδης, West Ham και Everton που το έκανε ένα χρόνο μετά την αποχώρησή του.

 

Ο πρώην παίκτης της Leeds United, Robbie Rogers, ανακοίνωσε επίσης ότι ήταν ομοφυλόφιλος όταν αποσύρθηκε το 2013.

 

Με πληροφορίες από BBC