Ο Πελέ βγήκε από την εντατική- «Έτοιμος για 90 λεπτά, συν την παράταση»

Ο Πελέ βγήκε από την εντατική- «Έτοιμος για 90 λεπτά, συν την παράταση» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου ΑP
0

Ο Πελέ δηλώνει ότι νιώθει έτοιμος να παίξει «90 λεπτά συν την παράταση», σε ανάρτηση με την οποία ανακοίνωσε ότι βγήκε πλέον από την εντατική. 

Ο 80χρονος Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση όγκου από το παχύ έντερο, σε νοσοκομείο στο Σάο Πάολο. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής νοσηλεύεται από τις 31 Αυγούστου, μετά τον εντοπισμό του όγκου σε εξετάσεις ρουτίνας. 

«Έχω ήδη βγει από την εντατική και είμαι στο δωμάτιό μου», έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram, στην οποία ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη. Ο Πελέ διαβεβαίωσε ότι διάβασε τα χιλιάδες μηνύματα αγάπης που έλαβε και ευχαρίστησε «κάθε έναν από εσάς που αφιερώσατε ένα λεπτό από την ημέρα σας για να μου στείλετε θετική ενέργεια». 

«Συνεχίζω κάθε ημέρα πιο χαρούμενος, με πολλή διάθεση να παίξω 90 λεπτά, συν την παράταση. Θα βρεθούμε σύντομα», καταλήγει στην ανάρτησή του. 

Τα τελευταία χρόνια ο Πελέ έχει αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα υγείας. Τον Φεβρουάριο του 2020 ο γιος του, Εντίνιο, δήλωσε ότι ο πατέρας του ντρεπόταν να βγει από το σπίτι, επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει χωρίς βοήθεια. 

Το 2015 έκανε επέμβαση στον προστάτη μετά τη δεύτερη εισαγωγή του στο νοσοκομείο μέσα σε έξι μήνες. Νοσηλεύτηκε ξανά το 2019, για ουρολοίμωξη. 

Ο Πελέ παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ της Βραζιλίας με 77 γκολ σε 92 αγώνες και είναι ένας από τους μόλις τέσσερις παίκτες που έχουν σκοράρει σε τέσσερα Μουντιάλ. 

Με πληροφορίες από BBC 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ