Ο Ντράγκι κατά της European Super League

Ο Ντράγκι κατά της European Super League Facebook Twitter
0

Η Ιταλία δεν στηρίζει την πρωτοβουλία για European Super League.

O Mάριο Ντράγκι ήταν σαφής: «Υπερασπιζόμαστε την αξιοκρατία, τα εθνικά πρωταθλήματα και την κοινωνική αξία του αθλητισμού», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός. Παράλληλα, ακόμη και φίλαθλοι της Γιoυβέντους και της Μίλαν, οι οποίοι μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους διότι θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η πραγματική αξία των αθλητικών αναμετρήσεων και το συνολικό ενδιαφέρον τους.

Στο θέμα θέλησε να αναφερθεί από την Νάπολη και ο γιος του Μαραντόνα, Ντιέγκο Αρμάντο τζούνιορ, ο οποίος διερωτήθηκε με νόημα: «Η Γιουβέντους δεν κερδίζει το Champions League από το 1996. Τι δουλειά έχει λοιπόν στη νέα αυτή σούπερ λίγκα;»

M. Σχοινάς: «Αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες του αθλητισμού»

Από την μεριά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero σήμερα τονίζει: «Δεν θα ήμουν βέβαιος ότι η πρωτοβουλία αυτή θα φέρει τόσα πολλά χρήματα. Διότι αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες του αθλητισμού, δεν αρέσει στους φιλάθλους και το μπάσκετ έχει αποδείξει ότι τα κλειστά μοντέλα δεν αποτελούν τον σωστό δρόμο».

Στην ιταλική πρωτεύουσα, πηγές τόσο της Ρόμα όσο και της Λάτσιο εκφράζουν όλη τους την πικρία. Αν και σύμφωνα με κάποιες διαρροές, οι διοοργανωτές της «λίγκας των ισχυρών», φέρονται να έχουν ήδη έλθει σε επαφή με τους ιθύνοντες της Ρόμα σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να πάρουν μέρος στην όλη προσπάθεια. 

Οι δε σχολιαστές επιμένουν κυρίως σε δυο σημεία: είναι βέβαιοι ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το αν οι γερμανικές ομάδες θα αποφασίσουν τελικά να στηρίξουν την πρωτοβουλία. Και ότι ο κόμπος στην Ιταλία θα φτάσει στο χτένι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Διότι Καμπιονάτο χωρίς Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν, ουσιαστικά δεν υφίσταται.»

Οι 12 ομάδες που έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετέχουν στην European Super League είναι η Ρεάλ Μαδρίτης (745,5 εκατ. ευρώ), η Μπαρτσελόνα (823 εκατ. ευρώ), η Ατλέτικο Μαδρίτης (748 εκατ. ευρώ), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (718 εκατ. ευρώ), η Μάντσεστερ Σίτι (1,03 δισ. ευρώ), η Λίβερπουλ (1,01 δισ. ευρώ), η Τσέλσι (779,8 εκατ. ευρώ), η Άρσεναλ (549,1 εκατ. ευρώ), η Τότεναμ (680,8 εκατ. ευρώ), η Γιουβέντους (678,1 εκατ. ευρώ), η Μίλαν (508,8 εκατ. ευρώ) και η Ίντερ (618,3 εκατ. ευρώ). 

Εκτιμάται ότι, η αξία του νέου πρωταθλήματος μπορεί να ξεπεράσει τα αντίστοιχα εθνικά, καθώς η αξία των παικτών των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα είναι διπλάσια από εκείνη της Serie A, της Bundesliga και της ισπανικής Liga και 3 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τη γαλλική Ligue 1.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ