O Ντουπλάντις «πέταξε» στα 6,21 στο Παγκόσμιο - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο

O Ντουπλάντις «πέταξε» στα 6,21 στο Παγκόσμιο - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο Facebook Twitter
https://www.lifo.gr/tags/monto-ntoyplantis
0

Ο Άρμαντ Ντουπλάντις έσπασε, για άλλη μία φορά, το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον. 

Ο Σουηδός αθλητής «πέταξε» στα 6 μέτρα και 21 εκατοστά και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε άλλη μία διοργάνωση. 

O Ντουπλάντις «πέταξε» στα 6,21 στο Παγκόσμιο - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Robert Ghement

Πέρασε, αρχικά, έξι μέτρα για να μπορέσει να εξασφαλίσει το μετάλλιο και στη συνέχεια άρχισε τις προσπάθειες για να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ, τα 6,20 που είχε κάνει φέτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου στο Βελιγράδι. 

Πέρασε τα 6,21 με τη δεύτερη προσπάθεια, δείχνοντας πως έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στο άθλημα. 

O Ντουπλάντις «πέταξε» στα 6,21 στο Παγκόσμιο - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο Facebook Twitter
https://www.lifo.gr/tags/monto-ntoyplantis

Ο 22χρονος είναι ο πρώτος αθλητής του αγωνίσματος που έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιο -ανοιχτό και κλειστό, Ευρωπαϊκό αλλά και στα Παγκόσμια σε κατηγόριες παίδων και νέων. 

«Στην πραγματικότητα, δεν σκέφτηκα τόσο πολύ το ρεκόρ σήμερα» δήλωσε ο Ντουπλάντις μετά τον θρίαμβό του. «Συνήθως, είναι πάντα κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά σήμερα ήμουν πραγματικά συγκεντρωμένος στη νίκη και ήθελα, πραγματικά, τόσο πολύ να κερδίσω το χρυσό. Ήταν το μετάλλιο που μου έλειπε».

Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε ο Αμερικανός Κρις Νίλσεν με 5,94 και στην τρίτη ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Τζον Ομπιένα, που πήδηξε το ίδιο ύψος. 

«Αυτό ήταν κάτι που πραγματικά ήθελα, αλλά δεν ξέρω αν το περίμενα», δήλωσε ο Ομπιένα, μετά την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της χώρας του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα «Σίγουρα δεν περίμενα ότι θα πηδούσα τόσο ψηλά».

Με πληροφορίες από Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ