Ο Μαραντόνα πέθαινε επί 12 ώρες: Ανατροπή στο πόρισμα για τον θάνατό του - «Οι γιατροί τον εγκατέλειψαν»

Ο Μαραντόνα πέθαινε επί 12 ώρες: Ανατροπή στο πόρισμα για τον θάνατό του - «Οι γιατροί τον εγκατέλειψαν» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Βασανιστικός ήταν ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως προκύπτει από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

    
Στην σχετική έκθεση, περιλαμβάνονται λεπτομέρειες που συγκλονίζουν, όπως ότι ο Μαραντόνα είχε έναν αργό και γεμάτο αγωνία θάνατο, καθώς «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο».

    
Οι εμπειρογνώμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως ο διάσημος Αργεντινός «εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του» από την ιατρική ομάδα που τον περιέβαλε λίγο πριν από το θάνατό του, παρέχοντάς του «ανεπαρκή» θεραπεία.

    
Όλα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε ένα έγγραφο 70 σελίδων, που συνέταξε η ιατρική επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με την διερεύνηση για τον θάνατο του «Ντιεγκίτο», κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δικαιοσύνης.


Η εισαγγελία, άρχισε μία έρευνα που επιδιώκει να προσδιορίσει πιθανή αμέλεια ή αμέλεια στην ιατρική περίθαλψη που χορηγήθηκε στον Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών, στην κατοικία του στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Αϊρες.


Δύο από τις πέντε κόρες του πρώην αρχηγού της εθνικής Αργεντινή, η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη, Τζιάνα, κατηγορούν τον νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, ότι ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.


Η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, συμπέρανε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας».


«Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.


Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων και σ΄ έναν ιατρό.


 Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Αργεντινή, οι ποινές για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία, είναι από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ CHATGPT OPENAI

Αθλητισμός / Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής κέρδισε το αργυρό μετάλλιο έχοντας για προπονητή το ChatGPT

Ουκρανός αθλητής με προβλήματα όρασης κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο δίαθλο των Παραολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιώντας το ChatGPT ως προπονητή, ψυχολόγο και μέσο παρακίνησης
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2026: Τελετή έναρξης με απουσίες λόγω πολέμου στο Ιράν και «επιστροφής» της Ρωσίας

Μέσα στους «πολέμους και τα αρνητικά πράγματα στον κόσμο, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε την ένταξη. Αυτό είναι που προσπαθούμε να προστατεύσουμε σε αυτούς τους Αγώνες», δήλωσε πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής
THE LIFO TEAM