Ο Γουέιν Ρούνεϊ μιλά για τον αλκοολισμό: «Έπινα για να αντέχω την πίεση του ποδοσφαίρου»

Ο Γουέιν Ρούνεϊ μιλά για τον αλκοολισμό: «Έπινα για να αντέχω την πίεση του ποδοσφαίρου» Facebook Twitter
0

Ο Γουέιν Ρούνεϊ είπε ότι έκανε κατάχρηση αλκοόλ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την πίεση που συνόδευε την άνοδό του στην ελίτ του ποδοσφαίρου ως έφηβος.

«Να πρέπει ξαφνικά να διαχειριστείς ότι έγινες παίκτης της Premier League στα 16 του και διεθνής παίκτης ήταν κάτι για το οποίο δεν ήμουν προετοιμασμένος», είπε στην Mail on Sunday πριν την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ της Amazon Prime για τη ζωή του.

«Ποτέ δεν είχα καν σκεφτεί την άλλη πλευρά του να είσαι ποδοσφαιριστής. Δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό το κομμάτι της ζωής. Μου πήρε πολύ χρόνο να το συνηθίσω και να καταλάβω πώς να το αντιμετωπίζω. Ήταν σαν να σε πέταξαν κάπου όπου απλά δεν νιώθεις άνετα. Ήταν δύσκολο για μένα», πρόσθεσε.

Ο Ο 36χρονος πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος εμφανίζεται μαζί με τη σύζυγό του, Κόλιν, και τους γονείς του στο ντοκιμαντέρ, είπε ότι τα προβλήματά του με το αλκοόλ συνεχίστηκαν μέχρι που γεννήθηκε ο πρώτος του γιος το 2009.

«Υπήρχαν στιγμές που έπαιρνα μερικές μέρες άδεια από το ποδόσφαιρο και στην πραγματικότητα κλειδωνόμουν και έπινα για να προσπαθήσω να τα βγάλω όλα αυτά από το μυαλό μου», είπε. «Ήταν σαν όργιο. Κανονικά αυτό γίνεται και με άλλους μαζί αλλά ήταν προσωπικό όργιο. Καθόμουν στο σπίτι και για δυο μέρες μόνο έπινα». 

Και συνεχίζει: «Ο κόσμος μπορεί να ξέρει ότι μου άρεσε ένα ποτό μερικές φορές ή ότι έβγαινα έξω, αλλά υπήρχαν πολλά περισσότερα. Ήταν αυτό που συνέβαινε στο κεφάλι μου- πίεση του να παίζεις για τη χώρα σου, για τη Γιουνάιτεντ, διάφορα που κυκλοφόρησαν στις εφημερίδες για την προσωπική μου ζωή, απλά προσπαθούσα να αντιμετωπίσω όλη αυτή την συσσωρευμένη πίεση».

Ο Ρούνεϊ είπε ότι είχε μάθει διαφορετικούς μηχανισμούς διαχείρισης του θυμού του όλα αυτά τα χρόνια, διαισθανόμενος πότε ερχόταν μια «έκρηξη» και ότι «χρειαζόταν να καθίσει και να μιλήσει με κάποιον». «Τα τελευταία 15 χρόνια, δεν έκανα πολλά ξενύχτια. Μπορεί να βγήκα 10 νύχτες έξω, αλλά τέσσερις ή πέντε από αυτές έδωσαν μεγάλες αποκλειστικότητες», είπε.

Ήταν αδύνατο να μοιραστεί τα συναισθήματά του στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ εκείνη την εποχή, είπε, αλλά οι παίκτες είναι πλέον «πιο δυνατοί» στο να μιλούν για θέματα ψυχικής υγείας.

«Μεγαλώνοντας στην επαρχία, δεν πήγαινες ποτέ να μιλήσεις σε κανέναν. Πάντα έβρισκες τρόπο να το αντιμετωπίσεις μόνος. Προσπαθείς να το αντιμετωπίσεις μόνος σου αντί να ζητήσεις βοήθεια».

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM