Ο Γκάρεθ Μπέιλ κρεμά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του- Στα 33 του χρόνια

Ο Γκάρεθ Μπέιλ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε στα 33 του χρόνια ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο

Ο αρχηγός της εθνικής Ουαλίας, που έχει κατακτήσει πέντε φορές το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιό του με την Λος Άντζελες FC, που θα έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι. 

«Έπειτα από προσεκτική σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το ποδόσφαιρο, σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο», ανακοίνωσε μέσω των social media ο κορυφαίος σκόρερ της εθνικής Ουαλίας, η οποία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων στο Μουντιάλ του Κατάρ. 

«Νιώθω απίστευτα τυχερός που πραγματοποίησα το όνειρό μου να παίξω το άθλημα που αγαπώ. Μου χάρισε πραγματικά κάποιες από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου», επεσήμανε ο Γκάρεθ Μπέιλ στην ανακοίνωσή του. 

«Από την πρώτη μου επαφή, στη Σαουθάμπτον, έως την τελευταία με την Λος Άντζελες FC και όλα τα ενδιάμεσα, διαμόρφωσαν μια καριέρα σε επίπεδο συλλόγων για την οποία νιώθω τεράστια υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη. Το να παίζω και να είμαι αρχηγός της χώρας μου 111 φορές ήταν πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», επεσήμανε ακόμη. 

Ο 33χρονος έβγαλε δύο ανακοινώσεις στα social media, από τις οποίες η δεύτερη απευθυνόταν στην «ουαλική οικογένειά» του και αφορούσε την εθνική ομάδα. 

«Η απόφασή μου να αποσυρθώ από το διεθνές ποδόσφαιρο ήταν μακράν η πιο δύσκολη της καριέρας μου. Πώς να περιγράψω τι σημαίνει για μένα να είμαι κομμάτι αυτής της χώρας και αυτής της ομάδας; Πώς να διατυπώσω με λέξεις τι ένιωθα κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα της Ουαλίας;», έγραψε μεταξύ άλλων, για την ομάδα που «ζει μέσα μου και ρέει στις φλέβες μου». 

Στην ανακοίνωσή του, ο Μπέιλ ευχαρίστησε τους συλλόγους στους οποίους έχει παίξει- Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης και Λος Άντζελες- τους μάνατζερ και τους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί, το προσωπικό των ομάδων, τους συμπαίκτες, τους φιλάθλους, τους φίλους και την οικογένειά του. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους γονείς και την αδελφή του, χωρίς τους οποίους «δεν θα έγραφα αυτή τη δήλωση τώρα», αλλά και τη σύζυγο και τα παιδιά του. «Δίπλα μου στα καλά και τα άσχημα, κρατώντας με προσγειωμένο στην πορεία. Με εμπνέετε να είμαι καλύτερος και να σας κάνω υπερήφανους», ανέφερε. 

«Προχωρώ λοιπόν με ανυπομονησία στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Μια εποχή για αλλαγή και μετάβαση, μια ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια...», κατέληξε ο Γκάρεθ Μπέιλ. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ζητά από τις αθλήτριες να αποδεικνύουν το βιολογικό τους φύλο μέσω τεστ DNA

Αθλητισμός / Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου θα ελέγχει το βιολογικό φύλο των αθλητριών με τεστ DNA

«Για να αγωνιστείς στη γυναικεία κατηγορία, πρέπει να είσαι βιολογικά γυναίκα. Η ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να υπερισχύει της βιολογίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Sebastian Coe
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Αθλητισμός / Η Αγγλία κατέκτησε το Euro γυναικών για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση εκεί που το 1-1 δεν άλλαξε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο νικητής να κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι, εκεί που η Αγγλία ήταν πιο ψύχραιμη και αποφασιστική στις εκτελέσεις
LIFO NEWSROOM
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

Αθλητισμός / Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ο μόνος που μπορεί να τον προπονήσει είναι ο πατέρας του» λέει ο Ιβανίσεβιτς

«Όλα όσα είπα, τα είχα ήδη πει και στον ίδιο. Δεν μιλούσα πίσω από την πλάτη του» δήλωσε ο Κροάτης προπονητής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Έλληνα πρωταθλητή
LIFO NEWSROOM