Νέο βίντεο της Πενγκ Σουάι- Δηλώνει ότι δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν για σεξουαλική επίθεση

Νέο βίντεο της Πενγκ Σουάι- Δηλώνει ότι δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Η Κινέζα πρωταθλήτρια του τένις Πενγκ Σουάι δήλωσε την Κυριακή ότι ποτέ δεν κατηγόρησε κανέναν για σεξουαλική επίθεση και ότι παρεξηγήθηκε η ανάρτηση που είχε κάνει στις αρχές Νοεμβρίου. 

Το τελευταίο διάστημα τόσο η παγκόσμια κοινότητα του τένις όσο και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφραζαν έντονη ανησυχία για την 35χρονη αθλήτρια.  

Στις αρχές Νοεμβρίου, σε ανάρτηση στο Weibo, κατήγγειλε ότι ο Ζανγκ Γκαολί- πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας- την είχε υποχρεώσει να κάνει σεξ μαζί του. Έπειτα από την ανάρτηση, που διεγράφη, η τενίστρια δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση για περίπου τρεις εβδομάδες. 

«Πρώτα, θέλω να τονίσω κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ποτέ δεν είπα ούτε έγραψα ότι οποιοσδήποτε μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Θέλω να το τονίσω αυτό με σαφήνεια», είπε η Πενγκ σε βίντεο που αναρτήθηκε από την Lianhe Zaobao, μέσο ενημέρωσης της Σιγκαπούρης. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μίλησε στην κάμερα δημοσίως για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι δηλώσεις της έγιναν στο περιθώριο αγώνα σκι στη Σαγκάη, τον οποίο παρακολούθησε. 

Αναφερόμενη στην ανάρτηση στο Weibo, είπε ότι ήταν «προσωπικό ζήτημα» και συμπλήρωσε ότι υπήρχαν πολλές «παρεξηγήσεις», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. «Δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαστρεβλωμένη ερμηνεία», πρόσθεσε. 

Στις αρχές Δεκεμβρίου η WTA- η διοργανώτρια αρχή για το επαγγελματικό τένις γυναικών- ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τουρνουά της στην Κίνα, λόγω της ανησυχίας για την αντιμετώπιση που έχει η Πενγκ Σουάι, αλλά και φόβων για την ασφάλεια άλλων τενιστριών. 

Στο σημερινό βίντεο η Πενγκ Σουάι δήλωσε ότι είχε γράψει η ίδια την κινεζική εκδοχή της επιστολής της στον επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, με την οποία τον ενημέρωνε τον Νοέμβριο ότι δεν ίσχυε η καταγγελία για σεξουαλική επίθεση. Παράλληλα δήλωσε ότι η αγγλική εκδοχή της επιστολής που δημοσίευσε το CGTN ήταν μετάφραση του κρατικού κινεζικού ΜΜΕ, επειδή δεν είναι καλό το επίπεδο των αγγλικών της. 

«Αλλά είπαν πάνω- κάτω το ίδιο πράγμα», συμπλήρωσε και τόνισε ότι έγραψε το email με «απολύτως δική της βούληση». 

Επίσης δήλωσε ότι ζει ελεύθερα, στο Πεκίνο. Όταν ρωτήθηκε αν οι αρχές την έχουν υπό παρακολούθηση, αντέδρασε λέγοντας: «Γιατί να με παρακολουθούν;». 

Τότε, ο Σάιμον είχε δηλώσει ότι δυσκολευόταν να πιστέψει πως η 35χρονη είχε πράγματι γράψει το email που έλαβε. Η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει πως έχει κάνει δύο βιντεοκλήσεις με την αθλήτρια, χωρίς να δημοσιοποιήσει σχετικό βίντεο.

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επικριθεί για τη στάση της στην υπόθεση και κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην προπαγάνδα του Πεκίνου, ενόψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που θα φιλοξενήσει η κινεζική πρωτεύουσα τον Φεβρουάριο. 

Στον αγώνα στη Σανγκάη η Πενγκ Σουάι εμφανίστηκε μαζί με άλλους αθλητές, ανάμεσά τους ο Γιάο Μινγκ. Η Κινγκινγκ Τσεν, δημοσιογράφος της κρατικής Global Times, δημοσίευσε σύντομο βίντεο στο Twitter, στο οποίο η τενίστρια συζητά με τον σταρ του ΝΒΑ και φαίνεται να γελά με κάτι που της λέει εκείνος. 

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM