Νέο βίντεο της Πενγκ Σουάι- Δηλώνει ότι δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν για σεξουαλική επίθεση

Νέο βίντεο της Πενγκ Σουάι- Δηλώνει ότι δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν για σεξουαλική επίθεση Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Η Κινέζα πρωταθλήτρια του τένις Πενγκ Σουάι δήλωσε την Κυριακή ότι ποτέ δεν κατηγόρησε κανέναν για σεξουαλική επίθεση και ότι παρεξηγήθηκε η ανάρτηση που είχε κάνει στις αρχές Νοεμβρίου. 

Το τελευταίο διάστημα τόσο η παγκόσμια κοινότητα του τένις όσο και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφραζαν έντονη ανησυχία για την 35χρονη αθλήτρια.  

Στις αρχές Νοεμβρίου, σε ανάρτηση στο Weibo, κατήγγειλε ότι ο Ζανγκ Γκαολί- πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας- την είχε υποχρεώσει να κάνει σεξ μαζί του. Έπειτα από την ανάρτηση, που διεγράφη, η τενίστρια δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση για περίπου τρεις εβδομάδες. 

«Πρώτα, θέλω να τονίσω κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ποτέ δεν είπα ούτε έγραψα ότι οποιοσδήποτε μου επιτέθηκε σεξουαλικά. Θέλω να το τονίσω αυτό με σαφήνεια», είπε η Πενγκ σε βίντεο που αναρτήθηκε από την Lianhe Zaobao, μέσο ενημέρωσης της Σιγκαπούρης. 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μίλησε στην κάμερα δημοσίως για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οι δηλώσεις της έγιναν στο περιθώριο αγώνα σκι στη Σαγκάη, τον οποίο παρακολούθησε. 

Αναφερόμενη στην ανάρτηση στο Weibo, είπε ότι ήταν «προσωπικό ζήτημα» και συμπλήρωσε ότι υπήρχαν πολλές «παρεξηγήσεις», χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. «Δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαστρεβλωμένη ερμηνεία», πρόσθεσε. 

Στις αρχές Δεκεμβρίου η WTA- η διοργανώτρια αρχή για το επαγγελματικό τένις γυναικών- ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τουρνουά της στην Κίνα, λόγω της ανησυχίας για την αντιμετώπιση που έχει η Πενγκ Σουάι, αλλά και φόβων για την ασφάλεια άλλων τενιστριών. 

Στο σημερινό βίντεο η Πενγκ Σουάι δήλωσε ότι είχε γράψει η ίδια την κινεζική εκδοχή της επιστολής της στον επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, με την οποία τον ενημέρωνε τον Νοέμβριο ότι δεν ίσχυε η καταγγελία για σεξουαλική επίθεση. Παράλληλα δήλωσε ότι η αγγλική εκδοχή της επιστολής που δημοσίευσε το CGTN ήταν μετάφραση του κρατικού κινεζικού ΜΜΕ, επειδή δεν είναι καλό το επίπεδο των αγγλικών της. 

«Αλλά είπαν πάνω- κάτω το ίδιο πράγμα», συμπλήρωσε και τόνισε ότι έγραψε το email με «απολύτως δική της βούληση». 

Επίσης δήλωσε ότι ζει ελεύθερα, στο Πεκίνο. Όταν ρωτήθηκε αν οι αρχές την έχουν υπό παρακολούθηση, αντέδρασε λέγοντας: «Γιατί να με παρακολουθούν;». 

Τότε, ο Σάιμον είχε δηλώσει ότι δυσκολευόταν να πιστέψει πως η 35χρονη είχε πράγματι γράψει το email που έλαβε. Η ΔΟΕ έχει ανακοινώσει πως έχει κάνει δύο βιντεοκλήσεις με την αθλήτρια, χωρίς να δημοσιοποιήσει σχετικό βίντεο.

H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επικριθεί για τη στάση της στην υπόθεση και κατηγορείται ότι εμπλέκεται στην προπαγάνδα του Πεκίνου, ενόψει και των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων που θα φιλοξενήσει η κινεζική πρωτεύουσα τον Φεβρουάριο. 

Στον αγώνα στη Σανγκάη η Πενγκ Σουάι εμφανίστηκε μαζί με άλλους αθλητές, ανάμεσά τους ο Γιάο Μινγκ. Η Κινγκινγκ Τσεν, δημοσιογράφος της κρατικής Global Times, δημοσίευσε σύντομο βίντεο στο Twitter, στο οποίο η τενίστρια συζητά με τον σταρ του ΝΒΑ και φαίνεται να γελά με κάτι που της λέει εκείνος. 

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM