Ναόμι Οσάκα: Γιατί τα 4 Γκραν Σλαμ απειλούν με αποκλεισμό το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης

Ναόμι Οσάκα: Γιατί τα 4 Γκραν Σλαμ απειλούν με αποκλεισμό το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Ναόμι Οσάκα, το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, κινδυνεύει με αποβολή από το Ρολάν Γκαρός που είναι σε εξέλιξη, αλλά και από μελλοντικά Γκραν Σλαμ, εξαιτίας απόφασής της που έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

 

Η 23χρονη Γιαπωνέζα, που έχει κατακτήσει το Αυστραλιανό και το Αμερικανικό Όπεν, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα παραχωρήσει καμία συνέντευξη κατά τη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός, λόγω των επιπτώσεων που έχουν αυτές στην ψυχική υγεία των αθλητών.

 

Η Οσάκα γνώριζε ότι αυτή την απόφασή της θα την πληρώσει- άλλωστε εξέφρασε την ελπίδα τα χρήματα που θα πληρώσει ως πρόστιμο να δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία. Όμως, πέρα από το οικονομικό κόστος- ήδη της επιβλήθηκε το πρώτο πρόστιμο- οι διοργανωτές των τεσσάρων Γκραν Σλαμ την προειδοποίησαν ότι κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα κορυφαία τουρνουά τένις, αν επιμείνει στην απόφασή της.

 

Την Κυριακή η Ναόμι Οσάκα νίκησε την Ρουμάνα Παρίτσια Μαρία Τιγκ, στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός. Στη συνέχεια δεν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου- κάτι υποχρεωτικό για όλους τους τενίστες- οπότε της επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 δολαρίων.

 

Παράλληλα οι διοργανωτές των τεσσάρων Γκραν Σλαμ- Ρολάν Γκαρός, Αυστραλιανό Όπεν, Γουίμπλεντον, Αμερικανικό Όπεν- με κοινή ανακοίνωση προειδοποίησαν την 23χρονη ότι έρχονται τα χειρότερα.

 

«Ενημερώσαμε την Ναόμι Οσάκα ότι αν συνεχίσει να αγνοεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Τύπο κατά τη διάρκεια του τουρνουά, θα είναι αντιμέτωπη με περαιτέρω συνέπειες για παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας», αναφέρουν οι διοργανωτές των Γκραν Σλαμ.

 

Οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις επιφέρουν σκληρότερες κυρώσεις, επισημαίνουν οι διοργανωτές «συμπεριλαμβανομένης της αποβολής από το τουρνουά και της διενέργειας έρευνας για σημαντικό παράπτωμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα σημαντικά πρόστιμα και αποκλεισμό από μελλοντικά Γκραν Σλαμ».

 

Μετά το πρώτο πρόστιμο και την προειδοποίηση, η Ναόμι Οσάκα αντέδρασε με μια λιτή ανάρτηση στο Twitter. «Ο θυμός είναι μια έλλειψη κατανόησης. Η αλλαγή κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα», έγραψε. 

 

Οι διοργανωτές των Γκραν Σλαμ ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους ότι οι άνθρωποι του Ρολάν Γκαρός της ζήτησαν να επανεξετάσει την απόφασή της, όταν την έκανε γνωστή. Επίσης, οι διοργανωτές των τεσσάρων τουρνουά αναφέρουν ότι της προσέφεραν την υποστήριξή τους, αλλά και της υπενθύμισαν τις υποχρεώσεις της, τις συνέπειες σε περίπτωση που δεν τις τηρήσει και ότι οι κανόνες θα πρέπει να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους τους τενίστες.

 

«Οι κανόνες υπάρχουν για να διασφαλίζεται ότι όλοι οι παίκτες αντιμετωπίζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως του εκτοπίσματός τους, των αντιλήψεων ή των επιτευγμάτων τους. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να διασφαλίζεται ότι κανένας παίκτης δεν έχει άδικο πλεονέκτημα έναντι κάποιου άλλου, κάτι που δυστυχώς ισχύει σε αυτή την περίπτωση, αν κάποιος παίκτης αρνηθεί να αφιερώσει χρόνο για τις δεσμεύσεις του απέναντι στον Τύπο, ενώ οι υπόλοιποι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους», τονίζουν οι διοργανωτές των Γκραν Σλαμ.

 

Γιατί η Οσάκα λέει «όχι» στις συνεντεύξεις Τύπου

 

Μέσω των social media η Ναόμι Οσάκα ανακοίνωσε στις 27 Μαΐου ότι δεν θα παραχωρήσει καμία συνέντευξη Τύπου στο Ρολάν Γκαρός.

 

Πολλοί αθλητές- τόσο από τον χώρο του τένις όσο και από άλλα αθλήματα- επικρότησαν τη στάση της 23χρονης. Υπήρξαν όμως και αρκετοί που επεσήμαναν ότι το να μιλούν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ είναι μέρος της δουλειάς τους.

 

 

«Συχνά νιώθω ότι οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ψυχική υγεία των αθλητών και αυτό φαίνεται αληθινό κάθε φορά που παρακολουθώ μια συνέντευξη Τύπου ή που συμμετέχω σε αυτή», έγραψε η πρωταθλήτρια του τένις ανακοινώνοντας την απόφασή της.

 

«Πολλές φορές μας κάνουν ερωτήσεις που έχουμε δεχθεί πολλαπλές φορές ή ερωτήσεις που φέρνουν αμφιβολίες στο μυαλό μας και απλά δεν πρόκειται να υποβάλλω τον εαυτό μου σε ανθρώπους που αμφιβάλουν για εμένα», ανέφερε ακόμη εξηγώντας την απόφασή της.

 

«Έχω παρακολουθήσει πολλά στιγμιότυπα με αθλητές που καταρρέουν έπειτα από μια ήττα, στην αίθουσα Τύπου. Η όλη κατάσταση είναι μια κλωτσιά σε έναν άνθρωπο όταν είναι πεσμένος και δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από αυτό», υπογράμμισε.

 

«Αν πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να λένε απλά “μιλήστε με τον Τύπο ή θα σας επιβληθεί πρόστιμο” και να εξακολουθούν να αγνοούν την ψυχική υγεία των αθλητών, απλά πρέπει να γελάσω», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

 

«Ελπίζω το σημαντικό ποσό που θα μου επιβληθεί ως πρόστιμο για αυτό να διατεθεί σε μια φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία».

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM