Ναδάλ: Κούρασε το «τσίρκο» με τη βίζα του Τζόκοβιτς, οι αποφάσεις έχουν συνέπειες

Rafael Nadal tired of the 'circus' surrounding Djokovic's visa cancellation Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου AP
0

Αιχμές για τον Νόβακ Τζόκοβιτς άφησε ο σούπερ σταρ του τένις Ράφαελ Ναδάλ, δύο 24ωρα πριν την έναρξη του αυστραλιανού Όπεν και ενώ εκκρεμεί η αυριανή εκδίκαση της έφεσης που έχει υποβάλει ο ανεμβολίαστος Σέρβος πρωταθλητής. 

 

Οι αποφάσεις έχουν συνέπειες, δήλωσε στο CNN ο 35χρονος Ισπανός που είπε ότι σέβεται μεν ως αντίπαλο τον Τζόκοβιτς προσθέτοντας ωστόσο ότι όσοι απασχολούν το κοινό πρέπει να δείχνουν την αντίστοιχη υπευθυνότητα.  Ο Ναδάλ βρίσκεται ήδη στη Μελβούρνη για το τουρνουά που ξεκινά τη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για «τσίρκο» με την υπόθεση της Βίζας του Τζόκοβιτς. 

 

«Είμαι απλώς ένας αθλητής που παρακολουθεί αυτό το τσίρκο απέξω. Αλλά, όπως είπα, είμαι κάπως κουρασμένος από το ζήτημα. Νομίζω ότι παρατράβηξε. Εύχομαι στον Τζόκοβιτς κάθε καλό. Και αυτό είναι, θέλω να παίξω τένις». 

Ο κορυφαίος τενίστας που από το Νο1 έχει υποχωρήσει στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, προσβλέπει να προσθέσει το τρόπαιο στη συλλογή του, σε ένα ρεκόρ που μοιράζεται μόνο με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Όπως λέει, ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ούτε έχει μιλήσει με τον Τζόκοβιτς τις τελευταίες ημέρες. 

Ερωτηθείς για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η άρνηση του Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί, ο Ναδάλ λέει ότι παρότι σέβεται τον ανταγωνιστή του, «οι άνθρωποι που είναι σε θέση να αφήσουν αποτύπωμα σε άλλους ανθρώπους πρέπει να είναι υπεύθυνοι». 

«Τον σέβομαι ως άνθρωπο. Φυσικά, και πολύ ως αθλητή. Ακόμα κι αν δεν συμφωνώ με τον τρόπο που σκέφτεται για το πώς θα πορευτεί με την πανδημία. Πιστεύω πραγματικά στον εμβολιασμό (....) και όταν παίρνεις τις αποφάσεις σου, μετά υπάρχουν συνέπειες (...) Κάναμε πολλά πράγματα μαζί. Σκέφτομαι θετικά για το άθλημα μας και του εύχομαι να είναι καλά». 

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως είναι πολύ, πολύ πιο σημαντικό από το τένις και τους τενίστες (...) εκατομμύρια άνθρωποι έχον πεθάνει και πολλές οικογένειες υποφέρουν από τις συνέπειες αυτής της φρικτής πανδημίας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια» πρόσθεσε ο Ναδάλ, λέγοντας πως το αυστραλιανό Όπεν θα είναι «υπέροχο με ή χωρίς τον Νόβακ Τζόκοβιτς», και πως κανείς στην ιστορία του αθλήματος δεν είναι πιο σημαντικός από το ίδιο το άθλημα. 

Αύριο, τρεις δικαστές στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας θα εκδικάσουν την έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της ακύρωσης της βίζας του από την κυβέρνηση της χώρας, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας την Κυριακή (16/01), που θα δώσει ένα τέλος στο «θρίλερ» που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον αθλητικό κόσμο παγκοσμίως. 

Ο ανεμβολίαστος σούπερ σταρ του τένις ελπίζει να του επιτραπεί να παραμείνει για να λάβει μέρος στο Australian Open, το οποίο ξεκινά τη Δευτέρα (17/01), σε μια προσπάθεια να κερδίσει το 21ο Grand Slam και να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο (από 20 μετρούν και οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ).

Η απόφαση που θα ληφθεί από την ολομέλεια του δικαστηρίου θα είναι οριστική και όλα τα εμπλεκόμενα τα μέρη δεν θα μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά της ετυμηγορίας.

Με πληροφορίες από CNN

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ